Για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των 52 ατόμων της κοινωφελούς εργασίας

Σε ερώτηση προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Γεννάδιος προς την δημοτική αρχή στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας, σχετικά με τα 52 άτομα της κοινωφελούς εργασίας και για το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να πληρωθούν άμεσα.

Όπως πρόσθεσε, επικρατεί ανασφάλεια ανάμεσα στα 52 άτομα του προγράμματος. Απαντώντας ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Βασίλης Τσιάκος, αναφέρθηκε αρχικά στον Δήμο που βάσει του διαγράμματος, είναι κάτω από το 1/3 του προσωπικού που θα έπρεπε να διαθέτει για να παρέχει υπηρεσίες στους δημότες.

«Έχουμε ανάγκη από υπαλλήλους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι ΥΕ στον τομέα καθαριότητας, αφορούν τα πληρώματα απορριμματοφόρων, είναι εργάτες στην τεχνική υπηρεσία. Αν μας έδιναν άλλους 100 υπαλλήλους, και πάλι ελλείψεις θα είχαμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα αμείβονται από τις κυβερνήσεις. Καταβάλλουν πράγματι προσπάθεια, και υπάρχουν όντως πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για τις οποίες τους χρειαζόμαστε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά όμως, με το ερώτημα για τα χρήματα που δεν τους έχουν δοθεί, ο κ. Τσιάκος τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση ότι εντός του μήνα τα άτομα της κοινωφελούς εργασίας θα πληρωθούν.

«Ο διευθυντής Οικονομικών μας είχε πει ότι μπορεί εσείς να τους θέλετε, αλλά αδυνατώ να τους πληρώσω. Το ήξεραν. Από την πρώτη στιγμή πριν τη νέα δημοτική αρχή, είχα πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών λέγοντας πως είμαστε ένας Δήμος με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Ζήτησα να κοπούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής κάποια χρήματα ύψους 500.000 ευρώ ώστε να έχουν αυτοί οι άνθρωποι απρόσκοπτη χρηματοδότηση. Μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί», συμπλήρωσε.
Δ.Γ.