Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις, διατηρούμε την ομορφιά της Θεσσαλίας που τόσο... εκθειάζουμε

Χαιρόμαστε που ο θεσσαλικός κάμπος κεντρίζει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, με τα οφέλη που έχει προς όλη την χώρα όσον αφορά την τροφή.

Ας μη μείνουμε όμως, μόνο στις όμορφες εικόνες που έρχονται από τον πρωτογενή τομέα, από το μόχθο και την επιμονή των ανθρώπων στα χωράφια, αλλά να ασχοληθούμε πραγματικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι καθημερινά. Η ξηρασία ως μέγιστη απειλή για το μέλλον της θεσσαλικής γης, τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, η συρρίκνωση της παραγωγής, αλλά και ο κίνδυνος αντικατάστασης του κυριότερου προϊόντος, του βαμβακιού.

Τα αφιερώματα και η αγάπη για τη Θεσσαλία όπως και για οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, πρέπει να συνοδεύονται με το ανάλογο ενδιαφέρον για την παράταση της ζωής των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Για να συνεχίζουν να μας εμπνέουν η Θεσσαλία, τα τοπία και οι ασχολίες των κατοίκων, και να μπορούμε να δοκιμάζουμε και να απολαμβάνουμε τους καρπούς παραγωγής της, πρέπει να φροντίσουμε την εξασφάλιση της ύπαρξης της όπως την ξέρουμε έως τώρα.

Άραγε πώς στηρίζουμε τη Θεσσαλία, όταν πληροφορούμαστε από επιστημονικές μελέτες ότι περιοχές της κινδυνεύουν να μπουν ξανά στο επίκεντρο νέων πιθανών καταστροφικών πλημμυρών; Ας μη καταλήξει ο κάμπος και η αποδεδειγμένη ομορφιά του να δεσπόζουν μόνο σε λευκώματα και σχετικά ημερολόγια…
Δ.Γ.