Συλλαλητήριο από αγρότες και κτηνοτρόφους στον κόμβο του Ε65 (φωτο & βιντεο)

* Αστυνομική δύναμη απέκοψε την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο * Ζητούν συνάντηση με τον ΥπΑΑΤ

Με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα διαδήλωσαν σήμερα το πρωί στον κόμβο του Ε-65 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας, ζητώντας αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες οι οποίες να ανταποκρίνονται στο μέγεθος των καταστροφών που υπέστησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε εν μέσω καλοκαιριού με τους αγρότες να υλοποιούν τις αποφάσεις της διευρυμένης σύσκεψης που είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή από την ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά. Αγρότες και κτηνοτρόφοι βγήκαν επίσης στο δρόμο» για τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε στις 9 το πρωί στον κόμβο του Ε65 όπου άρχισαν να καταφθάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αυτοκίνητα, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι φορέων εκφράζοντας τη στήριξή τους. Για ακόμη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο. Η αστυνομία δεν επέτρεψε την πρόσβαση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, με τους εκπροσώπους του αγροτικού κινήματος να καταγγέλλουν για ακόμη μια φορά τη στάση της κυβέρνησης. Οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση στο σημείο του κόμβου και λίγο μετά τις 11 το πρωί αποχώρησαν.

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον ενωτικό αγώνα μέσα από τους Συλλόγους ώστε να παραμείνουν στα χωράφια και στις εκμεταλλεύσεις τους και παράλληλα στα χωριά τους. Μάλιστα ζητούν συνάντηση με τον συντοπίτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας, ζητούν να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς και τουλάχιστον +20%.

Ο κ. Τζέλλας, ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας και άλλοι εκπρόσωποι του αγροτικού κινήματος αναφέρθηκαν επίσης στις χαμηλές τιμές των προϊόντων και στο υψηλό κόστος παραγωγής, τονίζοντας ότι πάγιο αίτημα παραμένει η ελάχιστη εγγυημένη τιμή και το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο. Υπογράμμισαν ότι σε έναν μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις πλημμύρες του «Ντάνιελ» και ακόμη εκκρεμούν αποζημιώσεις για τις ζημιές σε αγροτικά μηχανήματα και περιουσίες, ενώ προειδοποίησαν ότι ο Νομός παραμένει ανοχύρωτος απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς.

Τη στήριξη στην κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο κ. Παύλος Γκιουλέκας από τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαμά και ο κ. Παναγιώτης Τζόκας από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας.
Κώστας Παλαιός

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών