Στο...κυνήγι της φοιτητικής κατοικίας οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές, αυξημένη κίνηση στην Καρδίτσα

Σε αγώνα δρόμου για να βρουν το ιδανικό σπίτι που θα τους στεγάσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια όσο δηλαδή διαρκούν οι σπουδές τους, έχουν επιδοθεί οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές στα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα της Καρδίτσας. Ηδη από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η κίνηση στην πόλη είναι αυξημένη καθώς επιτυχόντες μαζί με τους γονείς τους έσπευσαν για να βρουν το φοιτητικό τους σπίτι. Βέβαια λόγω του καύσωνα αλλά και των διακοπών των νέων φοιτητών εκτιμάται ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη και αυτή την εβδομάδα.

Οπως αναφέρουν στο “ΝΑ” μεσίτες της Καρδίτσας η ζήτηση είναι μεγάλη. Η κατάσταση στην αγορά είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρυσι καθώς υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα για φοιτητές που καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Τα ενοίκια κυμαίνονται από 250 ευρώ και φτάνουν και τα 500 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου, τον εξοπλισμό του και τις ανέσεις που παρέχει. Η πλειοψηφία των φοιτητών αναζητά δίχωρα διαμερίσματα 40-45 τ.μ. ενώ οι περισσότεροι προτιμούν τα επιπλωμένα.

Οι Καρδιτσιώτες

Αυτές τις ημέρες βέβαια βρίσκονται σε αναζήτηση στέγης και οι Καρδιτσιώτες νέοι που πέτυχαν σε πανεπιστημιακά τμήματα άλλων πόλεων.

Πού κυμαίνονται όμως οι τιμές ενοικίασηις διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας που συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος του συνόλου του αριθμού των εισακτέων, από όλη την Ελλάδα;

Αναλυτικότερα στην εφημερία Νέος Αγών