«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα από τους επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστα θύματα με κάθε τρόπο.

Χθες γράφαμε για τους επιτήδειους που προσποιούνται εκπρόσωπους από τους ΟΤΑ και προσπαθούν να ξεγελάσουν και να αποσπάσουν χρήματα από τους επαγγελματίες. Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα άρχισαν να ξαναχτυπούν και οι επιτήδειοι που επιδιώκουν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά πολίτες με το πρόσχημα της άμεσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε συγγενικό τους πρόσωπο μετά από κάποιο ατύχημα.

Συγκεκριμένα τέτοια περιστατικά μας κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι από περιοχές των Δήμων Παλαμά και Μουζακίου. Επιτήδειοι άρχισαν να καλούν εκ νέου σε πολίτες παριστάνοντας οικείο τους πρόσωπο, όπως για παράδειγμα το παιδί τους.

Το υποτιθέμενο οικείο πρόσωπο με λυγμούς ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι είχε κάποιο ατύχημα και χρήζει άμεσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Στην τηλεφωνική γραμμή βγαίνει αμέσως κάποιος τρίτος, ο οποίος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος ή γιατρός και ζητά την καταβολή χρηματικού ποσού για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Απαιτείται λοιπόν πολύ προσοχή.

Μάλιστα όπως μας ανέφερε ένα από τα υποψήφια θύματα, η κλίση γίνεται με απόκρυψη αριθμού, κάτι που πρέπει να μας βάζει σε περαιτέρω υποψίες καθώς ποιος συγγενής επικοινωνεί με απόκρυψη;

Κ.Π