Στο νέο ΕΣΠΑ της περιφέρειας Θεσσαλίας μεταφέρθηκε η υλοποίηση της μελέτης που προωθεί η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για τη δημιουργία «πράσινου σημείου». Έτσι η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2020 πλέον εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης.

Ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος με αφορμή την απόφαση ένταξης, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για έργο που θα οδηγήσει σε μια σημαντική παρέμβαση στον τομέα των απορριμμάτων και των βιοαποβλήτων με πολύ θετικά αποτελέσματα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι ένα μεγάλο σχέδιο με συνολικό προϋπολογισμό 2,4 εκ. Ευρώ που με την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του, θα δρομολογήσει σειρά θετικών εξελίξεων.

Αυτές οι θετικές εξελίξεις σχετίζονται με την διαχείριση και αξιοποίηση βιοαποβλήτων από σπίτια και καταστήματα, όσο και από άλλου είδους άχρηστα αντικείμενα, που μέχρι στιγμής συχνά εγκαταλείπονται σε τυχαία σημεία δημιουργώντας προβλήματα ρύπανσης, είτε απορρίπτονται ανεξέλεγκτα.

Επίσης στο πλαίσιο της λειτουργίας του Πράσινου Σημείου θα δημιουργηθούν και ευκαιρίες απασχόλησης» κατέληξε ο Δήμαρχος. Το έργο πρόκειται να κατασκευασθεί σε έκταση 6,7 στρεμμάτων στα αγροτεμάχια με αριθμό 491 και 492 του Αναδασμού Καρδίτσας 1968, δίπλα στον λειτουργούντα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Καρδίτσας.

Τί είναι το «Πράσινο Σημείο»

Το Πράσινο Σημείο προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής υλικών τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Το κεντρικό ΠΣ Καρδίτσας θα εξυπηρετεί κύρια την πόλη της Καρδίτσας και κοντινούς οικισμούς. Θα έχει αποθηκευτική ικανότητα 150 τόνους και θα μπορεί να δέχεται έως και 1.800 τόνους υλικών/έτος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»