Το κτίριο σύμβολο και σημείο αναφοράς του Φαναρίου, το παλιό δημοτικό σχολείο, άνοιξε ξανά το απόγευμα της Κυριακής τις πύλες του… Η ομάδα Nowstalgism επέστρεψε στο Φανάρι και αυτή τη φορά “καταπιάστηκε” με το παλιό δημοτικό σχολείο στο οποίο μέσα από απομεινάρια σχολικού υλικού και εξοπλισμού αναβιώνουν αλλοτινά χρόνια που έχουν εγκαταλειφθεί στη λήθη του χρόνου.

Εικοσι σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες δημιούργησαν έργα που συνδιαλέγονται με την μνήμη μετατρέποντας τη φθορά και τη σιωπή χρόνων, σε ζωή και φωνή. Υλικό για τα έργα αποτέλεσαν μαρτυρίες κατοίκων, αρχειακό υλικό, φωτογραφικά τεκμήρια, αλλά και τα ίδια υλικά – απομεινάρια του παλιού σχολείου, δίνοντας νέα πνοή και μια άλλη ματιά για το πώς το βλέπουμε σήμερα.

Το απόγευμα της Κυριακής το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του παλιού σχολείου, βλέποντας έργα σύγχρονης τέχνης πολλών και διαφορετικών τεχνοτροπιών, όπως ζωγραφική, γλυπτική, κολλάζ, εγκαταστάσεις, βιντεοπροβολές, κ.α. εμπνεόμενα από τη μνήμη του χώρου, αλλά και των κατοίκων που τον έζησαν και τον βίωσαν στο παρελθόν.

Στην έκθεση που έχει τίτλο Ξαναγυρίστε στο Φανάρι – Ένα Σχολ(ε)ίο Νοσταλγίας” συμμετέχουν οι:

ANEL

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ

ATHAN DAPIS

ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Α. ΕΠΙΘΕΤΗ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΥΡΤΩ ΠΑΤΡΑΜΑΝΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

FENOK

ΜΑΡΙΑ Α. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ώρες λειτουργίας:

Δευτ – Παρ: 10:00 – 13:00 & 19:00 – 23:00

Σαβ – Κυρ: 10:00 – 14:00 & 19:00 – 23:00

(Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι του κ. Πέτρου Ζιώγα)