Προσωρινή αναβολή όλων των εκδηλώσεων αποφάσισε η Περιφέρεια λόγω των πυρκαγιών στην Αττική

Mε φόντο την υπέροχη Λίμνη Στεφανιάδα και περιστοιχισμένη από τα βουνά της Αργιθέας η Γλυκερία έδωσε μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του φεστιβαλ Λιμνών.

Σε αυτό το μοναδικού φυσικού κάλλους τοπίο, η Γλυκερία παρουσίασε ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο Στέλιος Φωτιάδης, με γνωστά τραγούδια λαϊκά – έντεχνα – παραδοσιακά, και όλες τις επιτυχίες της («Μέχρι να βρούμε ουρανό», «Δεν έχω πολλά», «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου», «Πάρε με απόψε πάρε με», «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί», κ.ά.). Επίσης, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Χρήστου Νικολόπουλου, του Μάριου Τόκα, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη, κ.ά.

Η Γλυκερία και οι δυο ταλαντούχοι τραγουδιστές που την παλισίωναν Χάρης Μακρής και Αθηνά Βέρμη, ξεσήκωσαν το κοινό και με υπέροχα σμυρναίικα τραγούδια, όπως «Δημητρούλα», «Έχε για Παναγιά», «Τι σε μέλει εσένανε», «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», κ.ά.

Το Φεστιβάλ Λιμνών που φέτος ενώνει τρεις λίμνες με τον Πάμισο ποταμό, μετά το Μουζάκι και τη Λίμνη Πλαστήρα συνεχίστηκε με αυτή τη συναυλία στη Στεφανιάδα λίμνη, τη νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, μιας και δημιουργήθηκε στην Αργιθέα των Αγράφων από μια κατολίσθηση το 1963. Η συναυλία την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Αργιθέας ήταν αφιερωμένη στην ορατότητα και τη δυναμική των Αγράφων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβάλλει όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των φεστιβάλ της μέχρι νεωτέρας. Την απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, δηλώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλία που έχει δοκιμαστεί σκληρά από δραματικά καιρικά φαινόμενα να μην συμπαρασταθεί ηθικά και ανθρωπιστικά στην τεράστια καταστροφή που συμβαίνει αστην Αθήνα. Όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας και όλοι οι συνεργάτες του εύχονται να λήξει σύντομα και με τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες η μεγάλη φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε ένα τμήμα της Αττικής και του Αθηναϊκού αστικού ιστού.