Βιβλιοθήκη «Γιάννη Γακιόπουλου»

Το όνομα «Γιάννη Γακιόπουλου» έλαβε η αίθουσα που φιλοξενεί τη βιβλιοθήκη η οποία συστάθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μεσενικόλα, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λ. Πλαστήρα σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Ο Δήμος Λ. Πλαστήρα τιμώντας τον αείμνηστο ιατρό και άνθρωπο Γιάννη Γακιόπουλο, απόδωσε το πρωί της Κυριακής την ομώνυμη βιβλιοθήκη στο κοινό του Μεσενικόλα. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτή παλαιότερη δωρεά της οικογένειάς του αείμνηστου γιατρού για τη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει εκατοντάδες βιβλία και περιοδικά καθώς και έπιπλα- εξοπλισμό, προχωρώντας παράλληλα στην ονοματοδοσία της αίθουσας.

Όπως ανέφερε εισηγητικά ο Δήμαρχος Παν. Νανος, ο Γιάννης Γακιόπουλος ανήκει σε μια γενιά ιατρών που σήμερα πια δεν υπάρχει: ήταν από τους τελευταίους ιατροφιλόσοφους που έσβησαν μαζί με την εποχή του. «Οι ιατροί αυτοί συνδύαζαν την γνώση της Ιατρικής, την ολιστική αντίληψη για τον άνθρωπο, την αντιμετώπιση με όρους αγάπης και προσφοράς με όρους «αγιότητας» της ιατρικής πράξης» ανέφερε και υπογράμμισε ότι ήταν «Γέννημα – θρέμμα Μεσενικολίτης, κουβαλούσε την ευγένεια, την καλοσύνη, την διάθεση προσφοράς σε όλους τους ανθρώπους και χωρίς διακρίσεις. Υπηρέτησε τον Άνθρωπο και την Ιατρική για 40 χρόνια με τρόπο υποδειγματικό και ανιδιοτελή, χωρίς διακρίσεις, έθεσε τον εαυτό του στις ανάγκες των ασθενών, χωρίς να εκμεταλλευτεί την ανάγκη του άλλου, το αντίθετο».
Κ.Π.