Να χρηματοδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός των υποδομών

Πρωτοφανής σε ένταση και ευτυχώς όχι σε διάρκεια βροχόπτωση είχε πλήξει τέτοιες ημέρες πριν από 40 χρόνια την Καρδίτσα.

Όπως έγραφε ο «Νέος Αγών» της εποχής, από την νεροποντή προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε πολλές ορεινές και πεδινές περιοχές, ενώ η πόλη της Καρδίτσας μεταβλήθηκε σε λιμνοθάλασσα. «Η καταιγίδα άρχισε το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις τέσσερις και σε διάστημα μιας ώρας είχε μετατρέψει τους δρόμους σε πραγματικούς χειμάρρους.

Η στάθμη του νερού πλησίασε σε πολλές περιπτώσεις στο μισό μέτρο. Η κατάσταση άρχισε να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς τα φρεάτια ομβρίων άρχισαν να φρακάρουν από τις φερτές ύλες. Έτσι πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ απειλήθηκαν δεκάδες άλλα» έγραφε η εφημερίδα.

Τέτοια καιρικά φαινόμενα πάντως, όπως λένε οι επιστήμονες, θα εμφανίζονται πλέον με μεγαλύτερη περιοδικότητα εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Να θυμίσουμε μόνο ότι τον περασμένο Απρίλιο, μία ώρα καταιγίδας, κατά τη διάρκεια της οποίας η ραγδαιότητα της βροχής έφτασε για λίγα λεπτά στα 312 χιλιοστά/ ώρα, να δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα μέσα στην Καρδίτσα.

Το κράτος θα πρέπει να χρηματοδοτήσει τον εκσυχρονισμό των υποδομών ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται σε  τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα και φυσικά προς την κατεύθυνση αυτή καλούνται να πιέσουν και οι Δήμοι…
Κ.Π.