Δ. Κατσής: Χωρίς άρδευση από τη λίμνη Σμοκόβου σε περίπτωση ήπιου χειμώνα

Σε περίπτωση ήπιου χειμώνα, που η αναπλήρωση των νερών στον ταμιευτήρα θα είναι ελάχιστη, δεν θα γίνει παροχέτευση νερού από τη λίμνη Σμοκόβου για άρδευση.

Την προειδοποίηση αυτή έκανε ο Δήμαρχος Σοφάδων Δημοσθένης Κατσής στη σημερινή (27/8) ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, απαντώντας σε ερώτημα που έθεσε ο Πρόεδρος της δ.κ. Πύργου Κιεριου Χρήστος Κεφαλάς.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, έγινε ορθολογική διαχείριση από τον ΤΟΕΒ σε ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια με παρατεταμένους καύσωνες και λειψυδρία. Τα απόθεματα της λίμνης έχουν εξαντληθεί και έχουν φθάσει στο τελευταίο όριο. «Πιστεύουμε ότι σε ένα θαύμα το χειμώνα θα αναπληρωθεί μέρος του νερού» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε σύσταση προς όλους τους δημότες για τον προγραμματισμό των καλλιεργειών, ότι όσοι δεν έχουν νερό από ιδία μέσα να μην υπολογίζουν στα νερά της λίμνης Σμοκόβου.

Σε ότι αφορά την ύδρευση έκανε λόγο για «απαρχαιωμένο» και «προβληματικό» δίκτυο το οποίο βρήκε η Δημοτική Αρχή, ειδικά σε Πύργο, Κτιμένη, Θραψίμι, Βαθύλακκο. Αναφέρθηκε σε ενέργειες που έκανε ο Δήμος και η ΔΕΥΑ, ενώ σημείωσε ότι οι δημότες σε όλο το Δήμο δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και συνεχίζουν να κάνουν αλόγιστη χρήση νερού.
Προβλήματα, συνέχισε, καταγράφονται και στα ορεινά όπου έχουν στερέψει πηγές, γεγονός που θα αναγκάσει το Δήμο να προχωρήσει στη διάνοιξη γεωτρήσεων.