Τρέχουν (και δεν φτάνουν) αγρότες και ΚΥΔ στο Ν. Καρδίτσας για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες η διαδικασία καταχώρησης των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ στα πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) της Καρδίτσας.

Απομένουν, με βάση τα χθεσινά δεδομένα, ακόμη δύο ημέρες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς μεθαύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου εκπνέει η καταληκτική ημερομηνία για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις.

Ωστόσο αγρότες και υπεύθυνοι των Κέντρων θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένη η παράταση της διαδικασίας που ξεκίνησε με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι χιλιάδες δηλώσεις δεν θα προλάβουν να πάρουν πρωτόκολλο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από τις περίπου 600.000 που πρέπει να γίνουν φέτος στη χώρα ( περίπου στις 13.000 υπολογίζονται στο Ν. Καρδίτσας), τις πρώτες μεσημεριανές ώρες χθές είχαν καταχωρηθεί περίπου 410.000. Δηλαδή, περίπου οι δύο στις τρεις.
Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων βάδισε και φέτος στα… τυφλά. Παραδοσιακά, περίπου στις 15 Μαΐου έληγε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής στα ΚΥΔ και στα μέσα Ιουνίου η παράταση για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις.

Είναι λογικό ότι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός, με έμπειρους κύκλους της τοπικής αγοράς να εκφράζουν στον «Νέο Αγώνα» την ανησυχία τους…

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών