«Η ιστορία χτυπά την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο και κυβερνών κόμμα» (φωτό+βίντεο)

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

* Τί δήλωσε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον «Νέο Αγώνα»

Η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε τα γραφεία του «Νέου Αγώνα» και συνομίλησε με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Γιώργο Αλεξίου

«Η ιστορία χτυπά την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να ξαναγίνει μεγάλο και κυβερνών κόμμα» δήλωσε στον «Νέο Αγώνα» και στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, πρώην Υπουργός και Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Θεσσαλία, επισκέφτηκε χθες το απόγευμα την Καρδίτσα. Συνοδευόμενη από στελέχη του κόμματος, βρέθηκε και στα γραφεία του «Νέου Αγώνα» όπου συνομίλησε με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Γιώργο Αλεξίου για ζητήματα που αφορούν το Νομό.

Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο καφέ Ρόπτρον στη Δημοτική Αγορά παρουσία πλήθους φίλων, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και υποστηρικτών της.

Nωρίτερα μιλώντας στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια τρομακτική καταστροφή που βίωσε η Θεσσαλία, τονίζοντας ότι οι Θεσσαλοί δεν έχουν δει καμία συγκεκριμένη πράξη από την κυβέρνηση. Συνέχισε λέγοντας ότι απαιτείται ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση της περιοχής ώστε να μπορέσει να βγει από την παρούσα κατάσταση.

Αχελώος
Στη συνέχεια η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν έργα με διαδικασίες fast track, όπως συνέβη με τα Ολυμπιακά έργα. Στάθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και διάφορες περιοχές της χώρας με το νερό ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αχελώο λέγοντας ότι το θέμα πρέπει να ξαναζεσταθεί και να βρεθούν λύσεις που να εξυπηρετούν και τις δύο πλευρές. «Τώρα έχουν προταθεί και λύσεις από επιστήμονες» είπε χαρακτηριστικά.

Δημογραφικό
Αναφερόμενη στο δημογραφικό, η κ. Διαμαντοπούλου έκρουσε τον κώδωνα της ερήμωσης των χωριών και της επαρχίας. « Έχουμε ανάγκη να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω και αυτό απαιτεί ισχυρό παραγωγικό μοντέλο. Στη Θεσσαλία πρέπει να ανατρέψουμε το αγροτικό μοντέλο, με ένα νέο μοντέλο όπως συμβαίνει στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ισραήλ. Ο αγρότης είναι πλέον ένας ψηφιακός επιχειρηματίας» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κενά εργασίας που μπορούν να καλυφθούν με μια σοβαρή και υπό όρους μεταναστευτική πολιτική.

ΠΑΣΟΚ
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια Πρόεδρος σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από έναν άλλο πόλο. «Η στιγμή είναι κατάλληλη για το ΠΑΣΟΚ» είπε και συνέχισε ότι η ίδια προσωπικά είναι σε μια φάση πολιτικής ωριμότητας. «Μπορεί να κάναμε πολύ σημαντικά πράγματα, αλλά έχουμε μεγάλες παθογένειες που έχουμε ευθύνες» ανέφερε, μιλώντας για το πελατειακό κράτος και τη γραφειοκρατία. «Αυτό αλλάζει με απόφαση μεγάλη και με λειτουργιά των θεσμών. Εγώ στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα θέλω να πάρω τους καλύτερους και να δείξουμε ότι στη χώρα μπορούμε να πάμε μπροστά αξιοκρατικά. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε με το πολιτικό κόστος, πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον της χώρας» επισήμανε κλείνοντας.