Στις 25 με 29 Σεπτεμβρίου 2024, η Θεσσαλία θα φιλοξενήσει το “Thessaly Greece Hot Air Balloon Festival 2024”.

Πρόκειται για μια εκδήλωση γεμάτη χρώμα και φαντασία, με αερόστατα που θα γεμίσουν τον ουρανό πάνω από τα Μετέωρα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Το φεστιβάλ δεν θα περιλαμβάνει μόνο εντυπωσιακές πτήσεις, αλλά και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μαγευτικές πτήσεις πάνω από τα Μετέωρα, καθώς και τις πόλεις των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις καυστήρων στα Τρίκαλα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης θα είναι το εντυπωσιακό Night Glow Show που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, συνοδευόμενο από διάφορες δραστηριότητες. Η εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, επιδιώκεται να αναδειχθεί ο πολιτιστικός πλούτος και η τουριστική δυναμική της Θεσσαλίας με έναν ιδιαίτερο και ποιοτικό τρόπο. Η διοργανώτρια εταιρεία, στοχεύει να καθιερώσει το φεστιβάλ ως ετήσιο θεσμό, προσελκύοντας επισκέπτες για δύο με τρεις εβδομάδες κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 19:30: Παρέλαση καυστήρων στα Τρίκαλα

Πέμπτη 6:30: Πρωινή Πτήση πάνω από την πόλη των Τρικάλων

Πέμπτη 17:00: Απογευματινή Πτήση στο αεροδρόμιο Μυρίνης στην Καρδίτσα με παράλληλες πτήσης των αεροπλάνων από τις τρεις αερολέσχες της Καρδίτσας.

Παρασκευή 6:30: Πρωινή Πτήση στην Καρδίτσα

Παρασκευή 17:00: Απογευματινή Πτήση στο Αθλητικό πάρκο Καρδίτσας.

Σάββατο 6:30: Πρωινή Πτήση Τρίκαλα

Σάββατο 18:00: Thessaly Greece Hot Air Balloon Festival 2024 (Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων) Είσοδος 10€

Κυριακή 6:30: Πρωινή Πτήση στην περιοχή των Τρικάλων.

Κυριακή 18:00: Φιλόνεικος Ζοο Park, Kaρδίτσα – Δωρεάν Είσοδος (Αποχαιρετηστήριο Πάρτυ Με Αερόστατο)