Με βάση πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία έγκριτης μελέτης που εκπονήθηκε από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, 51 καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έλαβαν τιμητική διάκριση για το ερευνητικό τους έργο για το 2023 και βρίσκονται στο ανώτερο 2% παγκοσμίως.

Σε συνέχεια της λίστας που δημοσιεύαμε το Σάββατο η οποία αφορούσε το ερευνητικό έργο σε επίπεδο καριέρας, παραθέτουμε σήμερα τη λίστα που αφορά συγκεκριμένα την περυσινή χρονιά (2023). Σε αυτή υπάρχουν 51 συνολικά καθηγητές για το Παν. Θεσσαλίας και περιλαμβάνει 5 καθηγητές από Τμήματα της Καρδίτσας.

Στη λίστα των 51 καθηγητών του Παν. Θεσσαλίας που διακρίθηκαν για την αναγνώριση του περυσινού τους έργου ανήκουν οι εξής πέντε καθηγητές της Καρδίτσας: Μακρής Δημήτριος και Γιαβάσης Ιωάννης από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Φθενάκης Γεώργιος από την Κτηνιατρική, Μαντάνης Γεώργιος και Κεχαγιάς Ιωάννης από το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού.

Οι διεθνείς αυτές αξιολ γήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές, λόγω της αντικειμενικότητας και ευρείας αποδοχής τους. Αυτή η διεθνής διάκριση των καθηγητών είναι πολύ θετική για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα ελληνικά ΑΕΙ παρά τα πολύ περιορισμένα χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει η χώρα μας σε σύγκριση με άλλες χώρες, διακρίνονται διεθνώς στην έρευνα.