Ανατρέχουμε πίσω στο χρόνο για να μη ξεχνάμε όσα βιώσαμε από τον «Ντάνιελ»

Με αφορμή πρόσφατες εκθέσεις φωτορεπόρτερ στη Θεσσαλία με κύριο θέμα τις πλημμύρες του «Ντάνιελ», ανατρέχουμε στις περσινές εικόνες και το οδοιπορικό του «Ν.Α» στις πληγείσες περιοχές, στους τόπους που από την πρώτη στιγμή απαθανατίσαμε τις απέλπιδες προσπάθειες των πληγέντων και διασωστών ανάμεσα στις λάσπες.

Αυτό το βλέμμα απόγνωσης μπροστά στο νερό, που κάλυπτε οικίες μέχρι το ύψος της στέγης και όλα τα υπάρχοντα στο εσωτερικό τους. Δεν ξεχνιέται εκείνο το αίσθημα της μοναξιάς στους πληγέντες, όταν οι αρχικές σκέψεις περί εγκατάλειψης του αγαπημένου τους τόπου έκαναν την εμφάνισή τους. Η άνιση μάχη αποτυπωμένη στις προσπάθειες να σώσουν ό,τι σωζόταν με τα δυο τους χέρια, αλλά και η επιμονή τους να καθαρίσουν τις περιουσίες τους ώστε να μοιάζουν με την αρχική άλλοτε εικόνα.

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο ή με την πραγματοποίηση σχετικών εκδηλώσεων, καταφέρνουμε να διατηρούμε στη μνήμη όλα όσα ανατρεπτικά βιώσαμε στη Θεσσαλία και το Νομό. Δεν ξεχνάμε το μέγεθος της καταστροφής, τις μετέπειτα επιπτώσεις που έως και σήμερα τις εντοπίζουμε στα σπίτια των χωριών, στις καλλιέργειες, στην τοπική οικονομία κ.α.
Δ.Γ.