Επιβεβαιώθηκαν φόβοι και υποψίες των Θεσσαλών για τα φωτοβολταϊκά

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με τον πολύ μεγάλο αριθμό φωτοβολταϊκών πέρα του επιτρεπόμενου ορίου στον κάμπο, δυσαρέστησε τον κόσμο.

Διότι ανέκαθεν οι Θεσσαλοί εξέφραζαν τους φόβους τους για την ανεξέλεγκτη «είσοδο» των φωτοβολταϊκών στην ευρύτερη περιοχή, αλλά τα στοιχεία προερχόμενα από τη ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) επιβεβαίωσαν τους φόβους και την υποψία τους ότι αυτές οι εγκαταστάσεις στον κάμπο δεν ελέγχονταν εδώ και χρόνια.

Βέβαια, καλώς έπραξε η Περιφέρεια και δημοσίευσε σε ειδική σύσκεψη αυτά τα στοιχεία. Μας προβληματίζει όμως, πως όλα αυτά τα δεδομένα συγκεντρώνονται από μια ανεξάρτητη αρχή, η οποία εφόσον τα έχει στα χέρια της δε νοείται και να μη τα… γνωρίζει.

Γι’ αυτό λοιπόν, είναι σημαντικό άτομα που εκλέγονται από τους πολίτες να κοιτούν προς το κοινό καλό, με τους θεσμικούς τους ρόλους να ενημερώνουν την κοινή γνώμη. Αυτό είναι το καθήκον τους, γι’ αυτό άλλωστε τους ψηφίζουμε. Ειδάλλως, θα περιμέναμε… ακόμη τις ανεξάρτητες αρχές να μας δειξουν το δρόμο…
Δ.Γ.