Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος στα Δικαστήρια της Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

Δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι έδωσαν το «παρών» και αντάλλαξαν
ευχές.
Να θυμίσουμε ότι το νέο δικαστικό έτος ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με την αποχή των δικηγόρων της Καρδίτσας από τα ακροατήρια (με βάση την εισήγηση της Ολομέλειας
των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων) αντιδρώντας στην εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη.

Την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου.

Ο Πρωτοσύγκελλος ευχήθηκε μια υγιή και καρποφόρα χρονιά, υπενθυμίζοντας ότι «η ευλογημένη εργασία γίνεται για τη διακονία του λαού».

Η Πρόεδρος των Πρωτοδικών Καρδίτσας κ. Μαρία Τσάνα ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την καλή θέληση, τη δύναμη και τη συνεργασία όλων θα
μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της χρονιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γεώργιος Ανυφαντής από την πλευρά του αναφερόμενος στο νέο δικαστικό έτος μίλησε για προκλήσεις που φέρνει ο νέος δικαστικός χάρτης και οι διατάξεις που πρέπει να εφαρμοστούν.

«Θα αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του νέου δικαστικού έτους» είπε μεταξύ άλλων.

Σήμερα το πρωί παρέστησαν στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης Καρδίτσας επί τη εορτή του προστάτη τους Αγίου Διονυσίου του Αγιου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.