H «λευκή νύχτα» έβγαλε τον κόσμο στην αγορά της Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

Πλήθος κόσμου έχει βγει στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας.

Η «Λευκή νύχτα» έχει σταθεί αφορμή για να βγει έξω το καταναλωτικό κοινό, να κοιτάξει τις βιτρίνες, να ψωνίσει και να διασκεδάσει.

Τα καταστήματα λειτουργούν σήμερα με διευρυμένο ωράριο, προχωρώντας σε προσφορές, ενώ οι μπάντες και οι Djs έχουν αρχίσει να δημιουργούν εστίες διασκέδασης σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης ((Στ. Λάππα, Υψηλάντου και Βάλβη, Κεντρική Πλατεία, Ηρ. Πολυτεχνείου και  Ιεζεκιήλ, Υψηλάντου και Χατζημήτρου, Δ. Τερτίπη και Σμύρνης, πλατεία Πλαστήρα).

Οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, του Επιμελητηρίου, του Δήμου και της Π.Ε Καρδίτσας που διοργανώνουν τη «λευκή νύχτα» και κινούνται στο κέντρο της πόλης και τους γύρω δρόμους.

Οι καταναλωτές μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στην πόλη, να κάνουν τις βόλτες και τις αγορές τους στα καταστήματα.

«Είναι μια γιορτή των Εμπόρων. Ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει, ένας θεσμός που αγαπήσαμε και τον περιμένουμε κάθε χρόνο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Τέλης Αντωνίου.

«Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς βρίσκεται στο πλευρό της επιχειρηματικότητας. Έμπρακτα στηρίζουμε τον Εμπορικό Σύλλογο και τους συναδέλφους επιχειρηματίες της Καρδίτσας με δράσεις όπως η λευκή νύχτα» δήλωσε εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος Κώστας Ζυγογιάννης.

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προσπαθεί για το καλύτερο, επισήμανε ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος. «Όλη η Καρδίτσα μια γιορτή, μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση, η οποία έβγαλε τον κόσμο έξω. Στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα, στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας στην περιοχή. Είναι ένας θεσμός η λευκή νύχτα που δίνει ανάσες στην τοπική οικονομία. Όταν όλοι οι θεσμοί συνεργάζονται μπορούν να πετύχουν πολλά» είπε.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κώστας Τέλιος έκανε λόγο για μια νύχτα γιορτής, που αποτέλεσε την αφορμή να βγουν οι Καρδιτσιώτες έξω και να κινηθούν στην αγορά. Πρόσθεσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Ο Χρήστος Μπλουγούρας Πρόεδρος Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Καρδίτσα και τη διοργάνωση της «μεγάλης γιορτής» της εμπορικής οικογένειας. «Βλέπουμε την εξωστρέφεια στους εμπορικούς δρόμους της Καρδίτσας» είπε μεταξύ άλλων.