Στην Ορεστιάδα νέα σχολή Κτηνιατρικής, στην Καρδίτσα;

Την δρομολόγηση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνιατρικής σχολής από το 2026 στο  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ορεστιάδα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Έβρου, σημείωσε ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στηρίζει την ίδρυση της σχολής, εφόσον πάρει θετική έγκριση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δρομολογήσει την ίδρυση μιας νέας σχολής και στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της περιοχής που μετρά ήδη δύο  καταστροφικές πλημμύρες οι οποίες άνοιξαν βαθιές πληγές στην τοπική οικονομία και τον κοινωνικό ιστό.

Με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί εμμέσως ο Νομός, ο οποίος έτσι κι αλλιώς πριν τις πλημμύρες βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις σε μια σειρά ζωτικών δεικτών, ενώ παράλληλα θα αποκατασταθεί και η αδικία που επήλθε από το νόμο Γαβρόγλου.

Προς την κατεύθυνση αυτή επομένως καλείται να ενεργήσει η ηγεσία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι τοπικοί φορείς και οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο.
Κ.Π.