Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα 50 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της Κύπρου (φωτό+βίντεο)

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ

Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα “Μνησιπήμων Πόνος», οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην τραγωδία της Κύπρου, 50 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ειδική συνεργασία με φορείς της Κύπρου, πραγματοποίησε σειρά συμβολικών εκδηλώσεων που άρχισαν τον περασμένο Ιούλιο με την ύψωση της Κυπριακής σημαίας στο δημαρχείο και ολοκληρώθηκαν χθες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος στόχος αυτών των εκδηλώσεων ήταν να αποδοθεί τιμή στους αγωνιστές και να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη.

Η σημερινή εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση για Ελλαδίτες και Κύπριους που χάθηκαν στα γεγονότα της Κύπρου το 1974 και ακολούθησαν η κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα τοιυ πνευματικού κέντρου “Αντωνης Σαμαράκης”.

Κεντρικός ομιλητής από την Κύπρο ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Παύλος Μυλωνάς ενώ παρέστησαν ο δήμαρχος κατεχόμενης Κερύνειας κ. Ι. Βιολάρης, η πρώην δήμαρχος κατεχόμενου Λευκονοίκου κ. Ζ. Λυσάνδρου -Παναγίδη, ο κ. Γ. Συλλούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων στην Ελλάδα, εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων και αγνοουμένων της Κύπρου και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου κ. Ξ. Ξενοφώντος.

Επίσης παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Ασ. Σκόνδρα και Αρ. Σπάνιας, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικούς Ανάπτυξης κ. Κ. Τσιάρα και δεκάδες δημότες.