Προχωρούν οι εργασίες για τη φετινή εμποροπανήγυρη, ανακλήθηκε η απόφαση για τη λειτουργία λούνα παρκ

*Ανακλήθηκε η απόφαση για τη λειτουργία λούνα παρκ εξαιτίας του ποινικού μητρώου του αναδόχου

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής των πάγκων που θα στηθούν για την ετήσια εμποροπανήγυρη στην Καρδίτσα. Η φετινή εμποροπανήγυρη θα ξεκινήσει στις 17 και θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, ενώ δεν θα υπάρχει λούνα παρκ.

Όπως είχε αποκαλύψει ο «Νέος Αγών» με σχετικό ρεπορτάζ (εδώ), στον έλεγχο που έγινε από το Δήμο διαπιστώθηκε ότι ο ανάδοχος είχε πρόβλημα με το ποινικό μητρώο και δεν έπρεπε να έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Σήμερα (10/10) η Δημοτική Επιτροπή Καρδίτσας ενέκρινε την ανάκλησης της απόφασης της Δ.Ε. που αφορούσε το πρακτικό της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου για λούνα παρκ που κατακυρώθηκε στον πλειοδότη με αντί μισθώματος 10.000 ευρώ.

Στην εισήγηση του θέματος από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας, αναφέρθηκε ότι μεταξύ των δικαιολογητικών που λήφθηκαν υπόψη από την επιτροπή δημοπρασιών για την εκμίσθωση του χώρου ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ , ήταν και αντίγραφο ποινικού μητρώου, στο οποίο η μοναδική πλειοδότης εμφανίζεται με ποινική κατάσταση «μηδέν» λευκό ποινικό μητρώο.

Μετά από σειρά δημοσιευμάτων και αναφορών σε τηλεοπτικές εκπομπές, σχετικά με την ποινική κατάσταση του πλειοδότη, έγινε αυτεπάγγελτη έρευνα από την υπηρεσία από την οποία προέκυψε ότι το εν λόγω πρόσωπο έχει εκδώσει δύο ποινικά μητρώα γενικής χρήσης. Στο πρώτο ποινικό μητρώο εμφανίζεται με μηδέν ποινικές καταδίκες στο δεύτερο εμφανίζεται με αρκετές ποινικές καταδίκες, σύμφωνα με τις οποίες δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοπρασία.