Σε εξέλιξη η δασοτεχνική μελέτη για το Παυσίλυπο

“Δεν θα κοπεί κανένα δένδρο” επαναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Παν. Σβερώνης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δασοτεχνική μελέτη για το άλσος του Παυσιλύπου από δασολόγους στους οποίους απευθύνθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου της ανάπλασης του πάρκου. Τις τελευταίες ημέρες όποιος βρεθεί στο Παυσίλυπο μπορεί να δει τις σημάνσεις που έχουν γίνει στα δένδρα.

Όπως εξήγησε στο “ΝΑ” ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Παν. Σβερώνης, στο πλαίσιο της μελέτης οι μελετητές καταγράφουν τα δένδρα, τα αριθμούν και εξετάζουν την κατάστασή τους. Ο κ. Σβερώνης τόνισε ότι η δημοτική αρχή ζήτησε αυτή τη μελέτη μετά την προκήρυξη του έργου προκειμένου να υπάρχει μια πλήρη εικόνα για τα δένδρα του Παυσιλύπου και την κατάστασή τους. Η μελέτη αυτή θα κατατεθεί στο Δασαρχείο το οποίο και θα έχει τον τελικό λόγο.

Εξάλλου το έργο προβλέπει την ύπαρξη ενός διαδραστικού πίνακα στην είσοδο του πάρκου στον οποίο, όπως εξήγησε ο κ. Σβερώνης, ο επισκέπτης θα μπορεί μεταξύ άλλων να ενημερώνεται για το είδος, την ηλικία και την κατάσταση κάθε δένδρου. “Αυτή η δασοτεχνική έκθεση γίνεται για να προστατευτούν τα δένδρα και όχι για να κοπούν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σβερώνης.

Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε οτι το έργο δεν προβλέπει καμία μεγάλη παρέμβαση μέσα στο δάσος. “Εδώ θα αντικατασταθούν οι διάδρομοι, θα απομακρυνθεί το ασφαλτικό, θα γίνει επιχωμάτωση και θα μπει πλακόστρωτο που ταιριάζει με το γενικότερο περιβάλλον. Επίσης θα γίνει αποχετευτικό δίκτυο που τώρα δεν υπάρχει” τόνισε ο κ. Σβερώνης και πρόσθεσε “Δεν θα κοπούν ρίζες δένδρων, δεν θα κοπούν δένδρα. Δεν ήρθαμε για να κάνουμε αυτή την παρέμβαση των 8 εκ. ευρώ για να κόψουμε δένδρα και να χαλάσουμε το άλσος”.

Ακόμη μίλησε για την παιδική χαρά και το υδάτινο στοιχείο….

Aναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών