Από το νέο έτος η δημοπράτηση για το ημιτελές Διοικητήριο

Το γεγονός ότι ο Νομός Καρδίτσας ήταν ο μόνος Θεσσαλικός Νομός που στερούνταν Διοικητηρίου, επισήμανε τέτοιες ημέρες πριν από 40 χρόνια ο «Νέος Αγών».

«… με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται ο απαραίτητος συντονισμός των δημόσιων διοικητικών υπηρεσιών, αναφορικά με την απόδοση του έργου σε μια περιοχή με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και σοβαρά προβλήματα.

Πέρα όμως από αυτό το διάσπαρτο των υπηρεσιών δημιουργεί προβλήματα στην ίδια την πολιτεία με τις κατ’ έτος οικονομικές επιβαρύνσεις για την ενοικίαση κτιρίων, αλλά και σε
βάρος των κατοίκων που ταλαιπωρούνται για να περαιώσουν τις υποχρεώσεις» έγραφε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «το σημαντικό και αναγκαίο όμως αυτό έργο παρέμεινε και συνεχίζει να παραμένει στις καλένδες».

Τέσσερις δεκαετίες μετά, ο Νομός συνεχίζει να μην έχει Διοικητήριο. Πάντως σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για την δημοπράτηση του έργου που θα αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών στο ημιτελές Διοικητήριο και στις αποκαταστάσεις των ζημιών που υπέστη από τις πλημμύρες. Εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα από το νέο έτος.

Κ.Π.