ΣΥΡΙΖΑ: ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ & ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Δηλώνουμε παρόντες σε μία ύστατη προσπάθεια να λάβει τέλος η τοξικότητα, η απαξίωση, η παρακμή, η μετάλλαξη, ίσως και η διάλυσή του Σύριζα, ενώνοντας τη φωνή μας με τις φωνές πολλών στελεχών και μελών του κόμματός μας σε όλη τη χώρα. Αξιώνουμε την επαναφορά των δημοκρατικών λειτουργιών και διαδικασιών όλων των οργάνων στην κομματική πυραμίδα, όπως προβλέπονται από το καταστατικό του. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα καθημερινά συμβαίνουν από πράξεις και παραλείψεις του καθαιρεθέντος προέδρου και των επιτελών του, αλλά και πολλών άλλων ηγετικών στελεχών του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχτηκε πρόεδρος δημοκρατικά και κανένας ποτέ δεν αμφισβήτησε την εκλογή του, ενώ του δόθηκε άπλετος χρόνος χάριτος, που λογικά δικαιούνταν. Είχε την εντολή να αποτελέσει εμβρυουλκό λύσης των μεγάλων προβλημάτων του Σύριζα, και, δυστυχώς, αποτέλεσε ο ίδιος το πρόβλημα επίλυσής τους. Εκλέχτηκε πρόεδρος για να ενώσει και όχι να διχάσει, να συσπειρώσει και όχι να μικρύνει, να συνθέσει και όχι να διαλύσει, να διορθώσει λανθασμένες πολιτικές επιλογές που στοίχισαν ακριβά στις εκλογές τον Σύριζα και όχι να το οδηγήσει στη συρρίκνωση και την απαξίωση. Ο Σ. Κασσελάκης ως πρόεδρος του Σύριζα τραυμάτισε βαριά το κόμμα μας όταν κατήγγειλε(επιλέγουμε μόνο ελάχιστα από όσα έχει πει και κάνει): 1)το ίδιο το κόμμα του για δήθεν μαύρα ταμεία, 2)την ΑΥΓΗ για υπόγειες οικονομικές δοσοληψίες, 3)την πλειοψηφία της νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης από τα μέλη Κεντρικής Επιτροπής, αποκαλώντας τους «πραξικοπηματίες» και «κουκουλουφόρους», 4)τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή, 5)κατήγγειλε δημόσια και επίσημα το ίδιο του το κόμμα με την αποστολή Εξωδίκου για την δημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών του Πόθεν ΄Εσχες του(καλά τα Πόθεν ΄Εσχες για να δημοσιευτούν δεν τα δίνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι;), υπογράφοντας μάλιστα στο Εξώδικο ως «Πρόεδρος» του Σύριζα, την ίδια ώρα που καταθέτει το Πόθεν ΄Εσχες για να γίνει υποψήφιος πρόεδρος στις επικείμενες εκλογές ανάδειξής του!!!!

Και όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν στο κόμμα μας προκαλούν αισθήματα ντροπής, θυμού, παραίτησης, φυγής, αλλά ταυτόχρονα σε πολλούς, στους περισσότερους, αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, την απόφαση να αντιδράσουν, να συνεισφέρουν να μπει φρένο στην κατρακύλα, τη συρρίκνωση, την απαξίωση, τη διάλυση. Και ταυτόχρονα ως αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της κυβερνητικής πολιτικής που βίαια φτωχοποιεί την κοινωνική πλειοψηφία με την ακρίβεια στον ουρανό, την αισχροκέρδεια σταθερό άξονα οικονομικής πολιτικής, διαλύει το ΕΣΥ, στηρίζει ένα παραγωγικό μοντέλο ίδιο και όμοιο με εκείνο που οδήγησε στη χρεοκοπία, κουρελιάζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, εμπορευματοποιεί τη δημόσια παιδεία, αδιαφορεί για τη στεγαστική κρίση και το δημογραφικό πρόβλημα, ενώ δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και αδρανεί για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

–Τα κόμματα δεν καταργούνται γιατί το θέλουν εξωθεσμικοί παράγοντες, όσο οικονομικά ισχυροί και αν είναι. Υπάρχουν και θα υπάρχουν γιατί εκφράζουν κοινωνικά στρώματα με αγωνίες και ανάγκες, και αυτές θέλουμε να υπηρετεί το κόμμα μας, αντλώντας τις λαμπρότερες στιγμές της αγωνιστικής του παράδοσης, όπως έγινε με τις απανωτές εκλογικές νίκες και την κατάκτηση ασφαλώς της κυβέρνησης το 2015. Ασφαλώς πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί αυτό που γράφτηκε στον τύπο από στέλεχος του κόμματός μας: «να ματαιώσουμε την επιθετική εξαγορά του Σύριζα από το fund Τόλμη και Γοητεία».

— Και με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους του αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες του κόμματός μας, και να βροντοφωνάξουμε: «ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ».

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
Βαρελάς Βάιος: Πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Καρδίτσας
Καλιάς Θωμάς: Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας
Κατσιαβριά Χρυσούλα: Πρ. Βουλευτής, μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κουκουμτζή Αγορή: Πρ. υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Λάππας Σπύρος: Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Μιχαλάκης Νίκος: Πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Μπουγουλιάς Απόστολος: Πρ. Γραμματέας Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ξυλομένος Κων/νος: Επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας