Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2024 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α) Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στον Πρόδρομο Καρδίτσας την Τρίτη 15-10-2024 και την Πέμπτη 17-10-2024 και ώρες 10.00 – 11.30 και 12.00 – 13.30 οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στο χαρακτηρισμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, ενδεικτικής αρχιτεκτονικής των μέσων του 19ου αιώνα της περιοχής και με τη συνοδεία εποπτικού υλικού θα γνωρίσουν τις πρόσφατες εργασίες συντήρησης στον τοιχογραφικό και ξυλόγλυπτο διάκοσμο, που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη και προστασία του ναού.
Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Μαργαρίτα Τηλιοπούλου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και Χαραλαμπία Σακελλάρη, Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων

β) Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας την Παρασκευή 18-10-2024 και ώρες 09.00 – 11.00 και 11.00 – 13.00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη συντήρηση αρχαιοτήτων και τίτλο «Αγγείο, αγγείο είσαι εδώ; Ήρθε η ώρα να σε βρω…». Στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν για λίγο τα ίδια συντηρητές και να συγκολλήσουν με τη βοήθεια των συντηρητών του Μουσείου τα δικά τους αγγεία σε ένα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά εργαστήριο συντήρησης. Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβάλλεται μια εισαγωγική παρουσίαση ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν το ρόλο του συντηρητή αρχαιοτήτων στην ανασκαφή, στα μνημεία και στο μουσείο.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Λευκοθέα Θεογιάννη και Μαργαρίτα Τηλιοπούλου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα κατόπιν επικοινωνίας. Ομάδα συμμετοχής έως είκοσι (20) παιδιά. Θα τηρηθεί σειράς προτεραιότητας.