Ανοιξε τις πύλες του το παζάρι της Καρδίτσας (φωτό+βίντεο)

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Αστυνομία για…μακρυχέρηδες

Ανοιξε χθες το πρωί τις πύλες της η ετήσια εμποροπανήγυρη της Καρδίτσας που φέτος αρχισε λίγο νωρίτερα από τη καθιερωμένη ημερομηνία. Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρείου και ήδη από τη πρώτη στιγμή εκατοντάδες είναι οι Καρδιτσιώτες που το επισκέφθηκαν.

Φέτος διατέθηκαν συνολικά προς εκμετάλλευση 310 θέσεις ως εξής: οι 12 σε ψητοπωλεία, οι 18 σε καφενεία και χαλβαδοποιίες και οι υπόλοιπες 280 για εμπορικές δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν βιομηχανικά είδη, ρούχα, είδη ένδυσης, υπόδησης, λευκά είδη, είδη σπιτιού, ηλεκτρονικά είδη, βιβλία, φο μπιζού, δερμάτινα είδη, μικροεργαλεία, παιχνίδια και πολλά ακόμη είδη.

Φυσικά θα υπάρχει το παραδοσιακό γλύκισμα του παζαριού, ο Χαλβάς Φαρσάλων ενώ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν λουκούμια, κρέπες, λουκουμάδες, ξηρούς καρπούς, θα γευτούν ποπ κορν, μαλλί της γριάς και πολλά ακόμη παραδοσιακά προϊόντα και φυσικά θα μπορούν να απολαύσουν νόστιμα ψητά.

Φέτος όπως είναι ήδη γνωστό δεν θα λειτουργήσει λούνα παρκ καθώς προέκυψε θέμα με τη βεβαίωση ποινικού μητρώου που προσκόμισε, όπως ήταν υποχρεωμένος κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού, ο ανάδοχος. Αυτό οδήγησε το Δήμο Καρδίτσας στην ανάκληση της απόφασης που αφορούσε στον ανάδοχο και τη λειτουργία του λουνα παρκ.

Προσοχή

Με αφορμή την έναρξη του παζαριού το Τμημα Ασφάλειας Καρδίτσας εφιστά τη προσοχή των πολιτών. Το σημαντικότερο είναι όλοι να ασφαλίζουν καλά τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους κατά τις ώρες της απουσίας τους (έστω και ολιγόλεπτης απουσίας) ωστε να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Επιπλέον αν κάποιος παρατηρήσει στη γειτονιά του κάτι ύποπτο (αγνωστους που παρατηρούν σπίτια, κινήσεις κλπ.) άμεσα να ενημερώνει την Αστυνομία.

Επίσης δεν πρέπει να εμπιστεύονται αγνώστους που εμφανίζονται ως υπάλληλοι υπηρεσιών χωρίς τις απαραίτητες διαπιστεύσεις.

Τέλος όσοι κινούνται μέσα στο χώρο του παζαριού να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.