Τα... βανάκια των χίπις στο Ξινονέρι!

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το άλσος του Ξινονερίου που με μεράκι φροντίζουν τα τελευταία χρόνια η κοινότητα Ξινονερίου και ειδικά ο Πρόεδρος κ. Δημ. Φουστανάς και ο δραστήριος Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού, επέλεξαν τα μέλη του VW Bus Club of Greece για τη καθιερωμένη φθινοπωρινή συνάντησή τους.

Έτσι από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου το άλσος του Ξινονερίου θα κατακλύσουν όμορφα vintage Volkswagen Bus Camper Van τα οποία είναι γνωστά από τη δεκαετία του ’60 ως τα αυτοκίνητα των hippies.
Συλλέκτες από πολλές περιοχές της Ελλάδας που με πολύ μεράκι και αγάπη διατηρούν τα βανάκια τους σε άριστη κατάσταση θα φτάσουν το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής
στο Ξινονέρι όπου θα κατασκηνώσουν για τρεις μέρες.

Θα είναι ένα τριήμερο γεμάτο δραστηριότητες και εκπλήξεις κατά το οποίο μπορούν και όσοι Καρδιτσιώτες επιθυμούν να επισκεφθούν το άλσος του Ξινονερίου, να θαυμάσουν τα όμορφα βανάκια και να περάσουν ευχάριστα.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ξινονεριου με την αρωγή της τοπικής κοινότητας και του κ.  Φουστανά έχει προγραμματίσει ροκ συναυλία το βράδυ του Σαββάτου με τους Midnight Mess, το μεσημέρι της Κυριακής φίλεμα με παραδοσιακό πλιγούρι ενώ οι ιδιοκτητες των οχημάτων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αποδράσεις στις γύρω περιοχές.

Αυτό το τριήμερο ανοιχτά για όλους θα είναι το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου με εκατοντάδες εκθέματα αλλά και το μοναδικό στην περιοχή Σχολικό Μουσείο όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί σε μια αυθεντική αίθουσα περασμένων δεκαετιών.

Οι προσπάθειες που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος για να καταστήσουν το άλσος του Ξινονερίου επισκέψιμο και να το βάλουν στο χάρτη των επιλογών ενός επισκέπτη της περιοχής φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα.
Τζένη Σουλτανιά