Η λίστα με τα 123 προϊόντα που θα πωλούνται φθηνότερα έως και 15%

Μειώνονται οι τιμές από 6% έως και 15% σε 123 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μέχρι το τέλος του μήνα, με στόχο την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού των τροφίμων.

Τη λίστα με τα 123 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που έχουν ενταχθεί ως τώρα στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΙ, «δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και αναφέρθηκε στους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης: από τους επιχειρηματίες απαιτείται κοινωνική ευθύνη -και είναι καλή η πράξη με τη μείωση τιμών που ανακοίνωσαν, σημείωσε- η πολιτεία κάνει ελέγχους, παρά τις δυσκολίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και οι πολίτες θα πρέπει να αξιοποιούν τη δύναμη που έχουν αγοράζοντας από εκεί που τους συμφέρει».

«Αυτός ο συνδυασμός θα φέρει και άλλα αποτελέσματα. Αν θέλουμε να πηγαίνουμε μπροστά, πρέπει να παράγουμε καλύτερα και περισσότερα και να δώσουμε δυνατότητες στις νέες γενιές», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή: «Βλέπουμε ότι υπάρχει μια ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, έχουμε την προσδοκία ότι θα έχουμε περισσότερους ακόμα κωδικούς πολύ σύντομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Σούπερ Μάρκετ, φαίνεται ότι αυτοί θα ξεπεράσουν τους 600».

Η λίστα με τα 123 προϊόντα που θα πωλούνται φθηνότερα έως και 15%

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ