Ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη (23/10) η ετήσια εμποροπανήγυρη στην Καρδίτσα. Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας Θωμάς Κόντος στη σημερινή (22/10) συνεδρίαση του Σώματος, λέγοντας πως δεν ευσταθούν φήμες περί παράτασης της εμποροπανηγύρεως μέχρι την Παρασκευή.

Παράλληλα ο κ. Κόντος ενημέρωσε το Σώμα για τη συμμετοχή του στην πρώτη Ολομέλεια των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 Πρόεδροι παρουσία του Υφυπουργού κ. Σπανάκη.
Σύμφωνα με τον κ. Κόντο, σε ότι αφορά τις ειδικές συνεδριάσεις λογοδοσίας, όλοι οι Πρόεδροι ανέφεραν πως οι έξι λογοδοσίες το χρόνο είναι πολλές και πρέπει να γίνονται 2-3. Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε να γίνονται τρεις αλλά με νέο κανονισμό από μηδενική βάση.
Επίσης, τέθηκε το θέμα των απουσιών. Η πρόταση ήταν να μην ισχύει η υποχρέωση του ενός δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης και του δεύτερου μικτού με δυνατότητα τηλεδιάσκεψης. Όπως είπε ο κ. Κόντος, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ζουν στην πόλη τους. «Εκτιμώ αυτούς που έχουν το ζήλο και θέλουν να συμμετέχουν και δεν γίνεται να τους αποκλείουμε. Θέλουμε να μπορούμε να κάνουμε κανονικά υβριδικά δημοτικά δημοτικά συμβούλια. Αν κάποιος απουσιάζει τρεις φορές από δημοτικά συμβούλια ή συμπληρώνει λιγότερο από το 60% των παρουσιών το χρόνο, να αποβάλλεται για πρώτη φορά τρεις μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη δεύτερη φορά να είναι δια παντός» είπε. Επίσης, σημείωσε για το θέμα αν πρέπει να γίνονται ερωτήσεις πριν την ημερήσια διάταξη, ο κ. Κόντος ανέφερε ότι κανείς Πρόεδρος δεν ήξερε να απαντήσει με σιγουριά. «Πρέπει να υπάρχει ένας κανονισμός που να λέει τι επιτρέπεται» είπε.