Οι αθλητικές γιορτές της Καρδίτσας

Ακόμη ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός φιλοξένησε η Καρδίτσα προχθές χάρη στην συμμετοχή του ΑΣΚ στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας μας…

Όπως συνέβη στην πρεμιέρα της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, έτσι και τώρα, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων φιλάθλων και η Καρδίτσα για μία ακόμη φορά έγινε σημείο αναφοράς στο πανελλήνιο.

Τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφοι, αστέρες του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ και απλώς κόσμος παρελαύνουν από το “Γιάννης Μπουρούσης” και η πόλη μας έχει μπει για τα καλά στον χάρτη μέσω της εξαιρετικής προσπάθειας που είναι σε εξέλιξη στον ΑΣΚ.

Η παρουσία του για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στη basket league επιφέρει ανεκτίμητα οφέλη στην περιοχή μας που τη βγάζει από την απομόνωση και πέρα από την προβολή, δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο της Καρδίτσας να ζήσει από κοντα γεγονότα που τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούσε μόνον από την τηλεόραση.

Το πόσο σημαντικό είναι να έρχονται αποστολές μεγάλων αθλητικών εκφράσεων της χώρας στην πόλη μας, πιστεύουμε ότι το αντιλαμβάνονται όλοι.

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, όπως κι αυτός με τον Παναθηναϊκό και μαζί οι εικόνες με τις κατάμεστες εξέδρες στο “Γιάννης Μπουρούσης”, ήταν σε πρώτη προβολή από όλα τα ειδησεογραφικά μεσα της χώρας και από την κρατική τηλεόραση…

ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
Σ’ ο,τι αφορά το αγωνιστικό επίπεδο τώρα, οι διαφορές είναι χαώδεις. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εδώ και χρόνια έχουν ξεφύγει κατά πολύ σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, ολόκληρο το μπάτζετ του ΑΣΚ είναι όσο το ετήσιο συμβόλαιο του Μητρου Λονγκ που είναι στα 700.000 ευρώ!!!
Να μη μιλήσουμε για τους υπόλοιπους πρωτοκλασσάτους παίκτες γιατί εκεί θα χάσουμε τη μπάλα!

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να υπάρξουν συνθήκες ανταγωνισμού όχι μόνο για τον ΑΣΚ αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες που μετέχουν στη basket league κι έχουν μάλιστα και δυνατά ονόματα

Ωστόσο η μικρή Καρδίτσα, παλεύει και στέκεται ως ίση προς ίσους μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και κάνει την προσπάθειά της που είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από αξιόλογη. Δεν το λέμε μόνο εμείς για να ευλογήσουμε τα γένια μας με μια τοπικιστική προσέγγιση, το λένε και οι αντίπαλοι.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για το έργο που συντελείται στην ομάδα μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκιν Αταμάν πριν δύο εβδομάδες αλλά και όλων όσοι έχουν έλθει για αγώνες στην πόλη μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΑΤΣ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ
Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ανήκει στο παρελθόν και πλέον η προσοχή επικεντρώνεται για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τα ματς υψηλών απαιτήσεων συνεχίζονται σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα καθώς οι “κυανόλευκοι” θ’ αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Προμηθέα Πατρών για την τέταρτη στροφή του μαραθωνίου.

Θ.Κ.