Στα... σκαριά η τοποθέτηση, καταγραφή και ο έλεγχος απινιδωτών σε όλο το Νομό Καρδίτσας

Στη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη, που θα λειτουργεί μέσω διαδικτύου, και θα δείχνει τα σημεία τοποθέτησης των απινιδωτών σε όλο το Νομό, προσανατολίζεται ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Όπως είπε ο Δημήτρης Παπούλιας, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο στόχος είναι αρχικά να γίνει ο έλεγχος σε όλους τους απινιδωτές ώστε να εκτιμηθεί η κατάστασή τους για να λειτουργούν επαρκώς. Σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, ο Ιατρικός Σύλλογος προσδοκά σε πρώτο στάδιο να διαθέτει το κέντρο της πόλης τουλάχιστον δέκα πλήρως λειτουργικούς απινιδωτές.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος στοχεύει να τους τοποθετήσει σε κεντρικά, πολυσύχναστα σημεία, ενώ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και με τράπεζες, ώστε να τοποθετηθούν και στα κτίρια που στεγάζονται. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα σημεία που εξετάζονται για να τοποθετηθεί απινιδωτής, όπως στο εμπορικό κέντρο, κοντά στο αναψυκτήριο του άλσους του Παυσιλύπου, ή στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Το κύριο μέλημα σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, είναι να γίνει ο έλεγχος στους ήδη τοποθετημένους απινιδωτές, όπως έγινε ήδη με εκείνον που είναι τοποθετημένος στο Κολυμβητήριο. «Κάθε τρία – τέσσερα χρόνια μας ενδιαφέρουν οι μπαταρίες του απινιδωτή, διότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν λήξει μετά από ένα διάστημα. Ήδη σε αρκετούς απινιδωτές εντοπίσαμε ότι έληξαν τα ηλεκτρόδια. Χρειάζονται αλλαγή ανταλλακτικών», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση και η καταγραφή των απινιδωτών αφορά όλο το Νομό,
και όλο το εγχείρημα βρίσκεται υπό επεξεργασία από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, ενώ αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση το προσεχές διάστημα.
Δ.Γ.