Το χώρο του Δημαρχείου Καρδίτσας επισκέφτηκαν το μεσημέρι στελέχη από το τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας, το τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας καθώς επίσης και το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, στο πλαίσιο της δράσης που οργάνωσαν για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Στην είσοδο του Δημαρχείου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και τους συνεχάρη θερμά για την δράση που υλοποίησαν ενώ και ο ίδιος τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν οι γυναίκες τις προληπτικές εξετάσεις που συστήνουν οι ειδικοί για την πρόληψη της νόσου.

Να υπενθυμίσουμε ότι με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού και με σύνθημα “Ενημερώσου, Εξετάσου, Ζήσε”, στις 12 η ώρα υλοποιήθηκε δράση στους δρόμους της Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια να αφυπνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για την πρόληψη.

Από τις 10 το πρωί υπήρχαν περίπτερα ενημέρωσης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου παραβρέθηκαν και στελέχη της Αντικαρκινικής Εταιρίας, προκειμένου να υπάρξει μια σφαιρική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Αν διαγνωστεί αρκετά γρήγορα, πριν επεκταθεί σε άλλα όργανα, το 5ετες ποσοστό επιβίωσης ξεπερνά το 95%. Παρ’ όλες όμως τις προόδους στη διάγνωση και τη θεραπεία, ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σχετιζόμενο με τον καρκίνο στις γυναίκες. Η Ελλάδα είναι δυστυχώς βρίσκεται μεταξύ των χωρών όπου η διάγνωση του καρκίνου του μαστού γίνεται συνήθως όταν η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο. Γι αυτό το λόγο όλες οι γυναίκες χρειάζεται να δώσουν την απαραίτητη βαρύτητα στην πρόληψη ώστε να κερδηθεί αυτή η συνεχής μάχη.