Όταν... στέναζαν τα τσιμέντα και στις δύο εξέδρες στο Στάδιο (ΦΩΤΟ)

Την τελευταία φορά που η Αναγέννηση αντιμετώπισε την Αρτα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (σε επίπεδο Γ’ Εθνικής και πάλι) με τις δύο εξέδρες σε λειτουργία ήταν πριν 19 ολόκληρα χρόνια!

Συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου του 2005 όπου καταγράφηκε και το ρεκόρ που παραμένει ακόμη στις μέρες μας σ’ ο,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου.

Σ’ ένα ηλιόλουστο απόγευμα οι εξέδρες έσφυζαν από ζωή με τους φιλάθλους της Αναγέννησης να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που όμοιά της συναντάται μόνο σε αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας και μάλιστα σε ντέρμπι!

Ήταν χαρακτηριστικές τότε οι δηλώσεις του προπονητή της Αρτας Γιάννη Νταλακούρα στο τέλος του αγώνα που είχε μείνει άναυδος από την παρουσία του κόσμου και υπογράμμισε ότι η ομάδα της Καρδίτσας με τέτοιο λαό έπρεπε να παίζει στην Α’ Εθνική!

Οι “κιτρινόμαυροι” διένυαν τότε ένα διάστημα από την ανυποληψία (προηγήθηκε η τετραετής παραμονή στη Δ’ Εθνική) στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και τελικά μετά από οκτώ χρόνια απουσίας κατόρθωσαν να επιστρέψουν στη Β’ Εθνική το καλοκαίρι του 2008.

Ο αγώνας με την Αρτα στον οποίο αναφερόμαστε ήταν ένα ντέρμπι κορυφής καθώς και η ομάδα της Ηπείρου πρωταγωνιστούσε τότε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Μετά από ένα δυνατό ενενηντάλεπτο οι δύο ομάδες έμειναν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καπρινιώτη μόλις στο 8′ και ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Θωμαίδη επτά λεπτά πριν τη λήξη…

Την παράσταση έκλεψαν οι 6.000 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Θ.Κ.

H σύνθεση της ομάδας μας: (Προπονητής Δημ. Κουτσονιάσιος): Μπρέλλας, Κωστόπουλος (68′ Πραματάροφ), Σιώμος Δούκας, Αγγέλης, Φλίσκας, Παπαγεωργόπουλος, Ταχτιντής, Πουλιόπουλος (56′ Γκουέλε), Καπρινιώτης, Σακελλάρης (46′ Μεσιακάρης).

Οι φωτογραφίες από εκείνο το αλησμόνητο παιχνίδι και και το ολοσέλιδο ρεπορτάζ του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”.

Συναγερμός μπροστά από τα καρέ της Άρτας. Διακρίνονται από την Αναγέννηση Αγγέλης, Ταχτιντής και Καπρινιώτης (σκόρερ).
Με φόντο τη ΘΥΡΑ 3 στην ανατολική εξέδρα
Στο γκολ του Καπρινιώτη το Στάδιο… φλέγεται!
H ανατολική εξέδρα γεμάτη ζωή και (κιτρινόμαυρο) χρώμα! Η προτελευταία φορά που υπήρξε κατάμεστη από κόσμο. Η τελευταία ήταν σε ένα ντέρμπι με τα Τρίκαλα την επόμενη σεζόν (2006)
Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της Δευτέρας” την επομένη του αξέχαστου αγώνα