Στο Ξινονέρι η φθινοπωρινή συνάντηση του VW Bus Club of Greece (φωτο)

Πανέμορφα vintage Volkswagen Bus Camper Van κατέκλυσαν από χθες το άλσος του Ξινονερίου όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη φθινοπωρινή συνάντηση του VW Bus Club of Greece.

Περισσότερα από 50 οχήματα τα οποία είναι γνωστά από τη δεκαετία του ’60 ως τα αυτοκίνητα των hippies βρίσκονται από χθες στο Ξινονέρι κάνοντας την ατμόσφαιρα άκρως γιορτινή.

Ο δραστήριος Μορφωτικός Σύλλογος Ξινονερίου με την αρωγή της τοπικής κοινότητας και του Προέδρου κ. Φουστανά χθες καλωσόρισε τους επισκέπτες ενώ έχει προγραμματίσει ροκ συναυλία για σήμερα το βράδυ με τους Midnight Mess, για το μεσημέρι της Κυριακής φίλεμα
με παραδοσιακό πλιγούρι ενώ οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα έχουν τη ευκαιρία να κάνουν αποδράσεις στις γύρω περιοχές.

Αυτό το τριήμερο ανοιχτά για όλους θα είναι το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου με εκατοντάδες εκθέματα αλλά και το μοναδικό στην περιοχή Σχολικό Μουσείο όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί σε μια αυθεντική σχολική αίθουσα
περασμένων δεκαετιών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια η τοπική κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος για να καταστήσουν το άλσος του Ξινονερίου επισκέψιμο και να το βάλουν στο χάρτη των επιλογών ενός επισκέπτη της περιοχής φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα.