Επέστρεψε στις νίκες η ΑΣΑ και γιόρτασε με τον κόσμο της τα 120 χρόνια (2-0)

    Η Αναγέννηση επέστρεψε στο σπίτι της στην 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και ταυτόχρονα στις νίκες κερδίζοντας την Αρτα με σκορ 2-0!

    Σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οργανωμένοι φίλοι της, με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλια των 120 χρόνων αδιάκοπης διαδρομής, οι “κιτρινόμαυροι” φρόντισαν με την αγωνιστική τους παρουσία και κυρίως  το τρίποντο που κατέκτησαν να την κάνουν ακόμη καλύτερη και να το γλεντήσουν όλοι μαζί στο τέλος μπροστά από τη Θύρα 3!

    Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά μετά την άτυχη έξοδο στο Σβορώνο Κατερίνης, κατέβηκε στο γήπεδο αποφασισμένο να φθάσει στη νίκη και τα κατάφερε επικρατώντας ενός ιδιαιτέρως ανταγωνιστικού αντιπάλου.

    Μάλιστα είδαμε ένα διαφορετικό σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου σε σχέση με τα προηγούμενα εντός έδρας ματς αφού η Αρτα δεν κλείστηκε και μάλιστα από την αρχή της αναμέτρησης πίεζε ψηλά στις γραμμές της Αναγέννησης και προσπάθησε να χτυπήσει στα ίσια με επιθετικό πνεύμα!

    Η τακτική αυτή όμως αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους γηπεδούχους που βρήκαν χώρους και έτσι ήταν αυτοί που έκαναν τις κλασικές ευκαιρίες στον αγώνα, φθάνοντας και σε δύο γκολ που τους έδωσαν δίκαια τη νίκη.

    Ο κόουτς της Αναγέννησης αυτή τη φορά ξεκίνησε διαφοροποιώντας τον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα (Γκόλιας, Σκόνδρας και Ανδρέου) που πήγε καταπληκτικά δίνοντας μάλιστα και χώρο στον αντίπαλο. Εκεί ακριβώς χτύπησε η ομάδα της Καρδίτσας χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ζυγκερίδη στο 17′ όταν μόνος του απέναντι από τον Θεοδωράκη σούταρε άουτ!

    Ο,τι όμως δεν έκανε ο φορ των “κιτρινόμαυρων” στη συγκεκριμένη φάση το έκανε με έξοχο τρόπο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όπου κινήθηκε κατα μέτωπο στην περιοχή (πάλι εκμεταλλευόμενος τους χώρους που άφηναν οι Αρτινοί πρεσάροντας ψηλά) και με πλασέ έγραψε το 1-0.

    Στο 76′ έκανε επίσης μια καταπληκτική ενέργεια περνώντας δύο αντιπάλους έξω από την περιοχή και έβγαλε μία περίφημη ασίστ εκθέτοντας την άμυνα της Αρτας και ο Μηλιώτης απέναντι από τον τερματοφύλακα της Αρτας κατάφερε να γράψει το 2-0 μέσα σε απoθέωση θεμελιώνοντας τη νίκη της ομάδας του.

    Η Αναγέννηση χωρίς να κρατά πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια της έπαιξε όπως έπρεπε για να κερδίσει απέναντι – επαναλαμβάνουμε – σε μία πολύ καλή ομάδα, που είχε κι αυτή μία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70′ όπου ο Θεοδωρόπουλος απέδειξε πόσο καλός τερματοφύλακας κάνοντας μια φοβερή απόκρουση εξ επαφής σε σουτ από τη μικρή περιοχή των Αρτινών και κρατώντας το μηδέν!

    Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν κι άλλες φορές σε θέση βολής και είχαν και ένα δοκάρι σε σουτ του Ανδρέου.

    Στο τέλος της αναμέτρησης ακολούθησε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα μπροστά από τη Θύρα 3 με αφορμή και τα πρόσφατα γενέθλια της ομάδας με τον κόσμο και τους παίκτες να γίνονται “ενα”.

    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Θεοδωρόπουλος, Γκόλιας, Ανδρέου, Σκόνδρας, Μελετίδης (62’ Χειρίτραντας), Μπαλτάς, Αναστασόπουλος, Χιντζίδης (82’ Barbaro), Μηλιώτης (82’ Καρακωστας), Ζυγκερίδης, Μπαλλάς (72’ Νινίκας)

    Θ.Κ.

    ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

    Ο Ατρόμητος Παλαμά πάλεψε, αλλά υπέκυψε στη Ζάκυνθο γνωρίζοντας την ήττα από την τοπική ομάδα.

    Αναλυτικα όλα τ’ αποτελέσματα στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής καθώς και η βαθμολογία:

    Θεσπρωτός – ΓΑΣ Σβορώνου 1-1
    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Αναγέννηση Άρτας 2-0
    Αμβρακικός Βόνιτσας – Κοζάνη 0-0
    Ζάκυνθος – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-0
    Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός 1-0
    Ανθούπολη – Πιερικός 0-1
    Αλεξάνδρεια – Τηλυκράτης 1-2
    Αστέρας Πετριτή – Ερμής Αμυνταίου 0-0
    Τρίκαλα – Άρης Φιλιατών (αναβλήθηκε λόγω πένθους για το θάνατο του προοέδρου της ΕΠΣ Τρικάλων  για τις 6 Νοεμβρίου)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1.Πιερικός 16
    2 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 14
    3 Τηλυκράτης 13
    4 Θεσπρωτός 11
    5 Ζάκυνθος 11
    6 ΑΟ Τρίκαλα 10
    7 Άρης Φιλιατών 9
    8 Κοζάνη ΦΣ 9
    9 Ολυμπιακός Βόλου 8
    10 ΑΟ Ανθούπολης 7
    11 ΑΕ Αλεξάνδρειας 7
    12 Αναγέννηση Άρτας 6
    13 Αμβρακικός 6
    14 Αιγινιακός 5
    15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 4
    16 Αστέρας Πετριτή 4
    17 Σβορώνος 2
    18 Ερμής Αμυνταίου 1

    ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ

    Σβορώνος – Αναγέννηση Άρτας
    Κοζάνη ΦΣ – Θεσπρωτός
    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
    Αιγινιακός – Αμβρακικός
    Πιερικός – Ζάκυνθος
    Τηλυκράτης – Ολυμπιακός Βόλου
    Ερμής Αμυνταίου – ΑΟ Ανθούπολης
    Άρης Φιλιατών – ΑΕ Αλεξάνδρειας
    ΑΟ Τρίκαλα – Αστέρας Πετριτή

    Δείτε στο βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από τη νίκη της Αναγέννησης.