Σε κλίμα συγκίνησης στο Μουζάκι η ονοματοδοσία της οδού «Γεωργίου Κούτρα – Καθηγητή» (φωτο & βίντεο)

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής διοργανώθηκε σήμερα (27/10) Κυριακή στο Μουζάκι η εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΚΟΥΤΡΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΗ» από τον Δήμο Μουζακίου και την Ομοσπονδία Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη», στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή Γεωργίου Κούτρα και το έργο του που άφησε πίσω ως κληρονομιά.

Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του Γεωργίου Κούτρα, στη συμβολή των οδών Μάγειρα & Γεωργίου Κούτρα, παρουσία κόσμου που παρέστη για να τιμήσει την προσφορά και το κοινωνικό έργο του αείμνηστου καθηγητή.

Στην εκδήλωση έγινε η ανάγνωση απόφασης Ονοματοδοσίας της Οδού «Γεωργίου Κούτρα – Καθηγητή» από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μουζακίου, κ. Αχιλλέα Καταραχιά. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη» Δρ. Στέφανο Γ. Κούτρα. Χαιρετισμούς έκαναν ο Δήμαρχος Λ. Πλαστήρα Παν. Νάνος και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αθηνά Πέτσα.

Επίσης, ο κ. Χρυσόστομος Μητροπάνος και ο κ. Βασίλης Νταράλας ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια. Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, Φανή Δασκάλου. Για την προσφορά του καθηγητή μίλησε μεταξύ άλλων ο Καρδιτσιώτης καθηγητής φιλολογίας Νικόλαος Κατοίκος, συνεργάτης του «Ν.Α.» και επιμελητής των καταλοίπων του αείμνηστου Γεωργίου Κούτρα.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών