Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι, με την αγοραστική κίνηση να εντείνεται σταδιακά στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας. Ο παραδοσιακός οβελίας θα έχει για ακόμη μία χρονιά την τιμητική του, είτε ψημένος στη σούβλα είτε στο φούρνο, συνοδευόμενος από μια ποικιλία εκλεκτών κρεατικών που συμπληρώνουν το εορταστικό τραπέζι.
Όπως μας μετέφεραν κρεοπώλες της Καρδίτσας, η τιμή στο αρνί κινείται στα 15-16 ευρώ/ κιλό και στο κατσίκι από 16 και πάνω. Παράλληλα, προβλήματα με την επάρκεια στη διάθεση των κρεάτων δεν υπάρχει.
Η πολυετής σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους καταναλωτές και τους τοπικούς κρεοπώλες αποτελεί βασικό στοιχείο της προτίμησης στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της περιοχής.
Με προϊόντα ελληνικής και τοπικής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας, οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν και φέτος να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές τιμές, παρά τις προκλήσεις της εποχής.