Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες οι εργασίες καθαρισμού του Δασικού χωριού «Δρυάδες», όπως γνωστοποίησε σε ανάρτησή της η κα Μαριάνθη Γιαννουσά, Πρόεδρος της τ.κ. Καροπλεσίου.
Η επαναλειτουργία του χώρου φιλοξενίας «Δρυάδες», ένα πάγιο αίτημα του τοπικού συμβουλίου, των πολιτιστικών συλλόγων του χωριού, όπως και των Καροπλεσιτών, φαίνεται πως προχωρά αρχικά με τον καθαρισμό του χώρου από την πυκνή βλάστηση και την κοπή χόρτων. Ο καθαρισμός γίνεται εντός του Δασικού Χωριού, αλλά και περιμετρικά των οικημάτων.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του χωριού κα Γιαννουσά, τις προηγούμενες ημέρες μεικτά συνεργεία εργολάβου και ανθρώπων του Δήμου ξεκίνησαν να κόβουν και να καθαρίζουν το σημείο υπό τις οδηγίες ανθρώπων του Δασαρχείου.
Να σημειωθεί ότι πέρα από τη μεγάλη επιθυμία των κατοίκων του χωριού να επαναλειτουργήσουν το χώρο «Δρυάδες», σε αυτό το μελλοντικό στόχο σύμφωνοι είναι τόσο ο Δήμος Καρδίτσας, όσο και το Δασαρχείο που άναψε το «πράσινο φως». Τα μέλη του προεδρείου του χωριού παρακολουθούν την πορεία των έργων, ώστε οι εργασίες να αποφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δασικό χωριό «Δρυάδες» και την μελλοντική του επαναλειτουργία μετά από χρόνια.
Για το Δασικό χωριό έχουν δείξει υψηλό ενδιαφέρον και σύλλογοι του χωριού. Εκ μέρους του Συνδέσμου Απανταχού Καροπλεσιτών, ο Γιώργος Σούφλας σημείωσε ότι έχουν περάσει 14 χρόνια από την παύση της λειτουργίας του. Όπως είπε, οι προσπάθειες για την «ενεργοποίηση» ξανά του χώρου φιλοξενίας ξεκίνησαν από το νέο έτος. Κρίνεται αρχικά απαραίτητη η καθαριότητα του χώρου, όμως σοβαρές δομικές ζημιές δεν υπάρχουν σύμφωνα με τον κ. Σούφλα. Στο παρελθόν είχε δουλέψει πολύ καλά το Δασικό χωριό, με τη φιλοξενία αρκετών επισκεπτών. Ακόμη και παιδιά, μαθητές από ξένες χώρες, βρέθηκαν στο μέρος για εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Με το Νόμο Καλλικράτη απαξιώθηκε το Δασικό Χωριό
Σε παλαιότερη αρθρογραφία του «Ν.Α.», είχαμε τονίσει ότι το Δασικό Χωριό αποτελούσε πόλο έλξης για Καρδιτσιώτες και επισκέπτες έως τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς βρίσκεται μέσα στη φύση σε υψόμετρο 950 μέτρων. Μέχρι το 2010 που εφαρμόστηκε ο Νόμος «Καλλικράτης», το Δασικό Χωριό λειτουργούσε με μεγάλη επιτυχία, στο σύνολο σχεδόν της σεζόν (χειμώνας – καλοκαίρι). Το Δασικό Χωριό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είκοσι ξύλινα σπίτια δυο δωματίων, τεσσάρων κλινών, σε έκταση 26 στρεμμάτων εστιατόριο ενώ το 2002 προστέθηκε και ένα ακόμη ξύλινο οίκημα.
Η αξία ενεργοποίησης των χώρων φιλοξενίας
Εδώ και καιρό έχουμε εξίσου επισημάνει την αξία «ενεργοποίησης» εγκαταλελειμμένων χώρων φιλοξενίας στο Νομό μας. Είναι ευκαιρία, τώρα μάλιστα που ο ορεινός τουρισμός αποσπά μεγάλο ενδιαφέρον και από άτομα νεαρής ηλικίας. Όλο και πιο πολλοί προτιμούν πλέον επιστροφή στις ρίζες καταγωγής τους, τις διακοπές σε ορεινά μέρη έναντι της θάλασσας, για να γνωρίσουν νέους τόπους ανάμεσα στη φύση, της οποία την αξία επανεκτιμά ο κόσμος.
Τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα θετική ήταν η είδηση επαναλειτουργίας του ξενώνα στο χωριό Μεσενικόλα, ενώ αναμένουμε την ίδια εξέλιξη να υπάρξει για τις Δρυάδες, όπως και σε άλλα μέρη σε τοπικές κοινότητες του Νομού (Μητρόπολη, Καστανιά κ.α.).