Λ. Πλαστήρα για το «4ήμερο» της 28ης Οκτωβρίου επιλέγουν πολλοί επισκέπτες

Αυξημένη ζήτηση καταγράφεται για τα καταλύματα στα ξενοδοχεία της Λίμνης Πλαστήρα το Σαββατοκύριακο και το διήμερο 27-28 Οκτωβρίου, δίνοντας σε κάποιους την ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση.

Πολλοί επισκέπτες έχουν αποφάσισε να εκμεταλλευτούν την αργία της Εθνικής Επετείου και να εκδράμουν προς την λίμνη Πλαστήρα. Η πληρότητα κινείται στο 90% όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στον «Νέο Αγώνα» ο κ. Αντώνης Κρομμύδας, επαγγελματίας στον κλάδο των καταλυμάτων.

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα καλό τετραήμερο με ευνοϊκό καιρό και προσδοκά πως με τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής η πληρότητα θα φτάσει στο απόλυτο.
Σημείωσε ότι μετά από ένα δίμηνο απογοητευτικό, το συγκεκριμένο τετραήμερο έρχεται να δώσει «ένεση» ρευστότητας στους επαγγελματίες σε μια περίοδο που έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά έξοδα για τις επιχειρήσεις (έξοδα θέρμανσης κλπ).

Σχολιάζοντας τα χαρακτηριστικά του τουρισμού στην περιοχή, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών και η κατανάλωση τόσο στον κλάδο των καταλυμάτων όσο κι στην εστίαση. Κι αυτό, συνέχισε, συμβαίνει επειδή η περιοχή δουλεύει πολύ με Έλληνες, δηλαδή εσωτερικούς τουρίστες. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες, οι Έλληνες περιορίζουν σημαντικά το μπάτζετ των εκδρομών τους εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών.

Πρόσθεσε ότι η περιοχή χρειάζεται να προσελκύσει τουρίστες και από τις εξωτερικές αγορές και στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, έγινε μια πολύ συζήτηση πρόσφατα με τον Δήμαρχο Λ. Πλαστήρα ώστε να υπάρχει παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις και να γίνουν επαφές με τους διεθνείς tour operators.