108 έλεγχοι για κράνος διενεργήθηκαν στο Ν. Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους».

Κατά την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από 27 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.080 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 94 παραβάσεις.
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας: διενεργήθηκαν 108 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παραβάσεις, και συγκεκριμένα 5 σε οδηγούς δικύκλων και 4 σε οδηγούς ΕΠΗΟ.

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία δεν αποσκοπεί στην επιβολή κυρώσεων, αλλά στην αλλαγή της αντίληψης των οδηγών και επιβατών σχετικά με την υποχρεωτική χρήση πιστοποιημένου κράνους, ως στοιχειώδους μέτρου προστασίας της ζωής.
Το κράνος δεν είναι αξεσουάρ – είναι «ασπίδα» ζωής.