Oεκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας,Ιμπραχίμ Καλίν, προανήγγειλε τηναναστολήτων σεισμογραφικών ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο.

«Μπορούμενα περιμένουμεγια λίγο» είπε, μιλώντας στοCNN Turk.

Ειδικότερα, ο Καλίν δήλωσε ότι «υπήρξε έναςεποικοδομητικός ρόλοςτης κ. Μέρκελ, αλλά δεν αληθεύει ότι φτάσαμε στα όρια του πολέμου όπως υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος».

Ενώ συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονάς μας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα όλα αυτά τα ζητήματα. Ο καθένας να συνεχίσει τις εργασίες στη δική του υφαλοκρηπίδα και στις διαφιλονικούμενες περιοχές ας κάνουμε από κοινού εργασίες. Ο πρόεδρός μας είπε “ας είμαστε εποικοδομητικοί,να περιμένουμεένα διάστημα”. Ελάτε να λύσουμε οι δυο μας τα διμερή θέματα. Δεν θα έχει αποτέλεσμα η χρήση της υποψηφιότητάς (της Τουρκίας) στην ΕΕ ως μέσο πίεσης».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την έκδοσητουρκικήςNavtexστα ανοιχτά του Καστελόριζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis

Εικόνα περαιτέρωαποκλιμάκωσηςπαρατηρήθηκε τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο.

Από τα ξημερώματα έχει δέσει πλέον μέσα στο λιμάνι τηςΑττάλειαςτο τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Πηγή: cnn.gr