Να λειτουργήσει έγκαιρα

Λήγουν μεθαύριο Παρασκευήοι συμβάσεις τωνεργαζομένωνστον Βρεφονηπιακό Σταθμότου ΟΑΕΔ στηνπεριοχή της Φαναρίου στηνΚαρδίτσα. Εξαιτίας της μεγάληςκαθυστέρησηςστην έκδοση τηςπροκήρυξης για την πρόσληψη προσωπικού, η λειτουργία του σταθμούάργησε να ξεκινήσει φέτος. Τελικάυπολειτούργησε και αυτό κατόπιν συνεννόησης και με τη συνδρομή τουΔήμου Καρδίτσας που «απέσπασε»προσωπικό από δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε εκείνον τουΟΑΕΔ.

Τι θα γίνει όμως από τη νέα χρονιά;Θα είναι έτοιμος ο σταθμός να υποδεχθεί νήπια και βρεφη στις αρχέςΣεπτεμβρίου; Για την στελέχωσή τηνέα χρονιά δεν έχει εκδοθεί ακόμακάποια προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού από τον ΟΑΕΔ. Με δεδομένοτο γεγονός (με βάση και τη φετινή εμπειρία) ότι πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, εκπρόσωποι τουΣυλλόγου Γυναικών Καρδίτσας μαςμετέφεραν τον προβληματισμό τουςγια το αν οι διαδικασίες θα «τρέξουν»άμεσα και γρήγορα ώστε ο Σταθμόςνα λειτουργήσει κανονικά από τηναρχή της νέας σχολικής χρονιάς.Παρά το γεγονός ότι πρόκειται γιαέναν από τους πιο σύγχρονους παιδικούς σταθμούς της χώρας με δυναμικότητα φιλοξενίας 100 περίπουνηπίων και βρεφών, η κατάσταση πουεπικράτησε φέτος, δημιούργησε έναπεριβάλλον αβεβαιότητας στις τάξειςτων γονέων, περιορίζοντας το ενδιαφέρον για τις εγγραφές την επόμενηχρονιά. Με βάση τους προσωρινούςπίνακες που ανακοινώθηκαν γιαόλους τους Σταθμούς του ΟΑΕΔ,στην Καρδίτσα έχουν επιλεγεί 19βρέφη και 14 νήπια, ενώ υπάρχουν 10αναπληρωματικά βρέφη και έξι νήπια.

Απαιτείται να γίνουν άμεσα οι ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την έγκαιρη λειτουργία του σταθμού τη νέαχρονιά. Παράλληλα να δημιουργηθείτο κατάλληλο σταθερό περιβάλλονγια την στελέχωση του Σταθμού πουθα εξασφαλίζει την πλήρη λειτουργίακαι αξιοποίησή του, προς όφελος τωνοικογενειών της πόλης.

Κ.Π.