Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε μεταξύ Αργιθέας – Ευρυτανίας στις 12:14 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων με το επίκεντρο να καταγράφεται στα 11 Χλμ. νοτιοανατολικά του Ανθηρού.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Νέος Αγών από τον Αντιδήμαρχο Αργιθέας Μπάμπη Πούλιο ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή της Αργιθέας και υπήρξε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ανατολικό τμήμα. Καταπτώσεις έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο και έχουν γίνει ήδη ορισμένες αποκαταστάσεις.
Επίσης αναφορές για ζημιές υπάρχουν στην Ιερά Μονή Σπηλιάς και στο Ναό Μεταμόρωσης του Σωτήρος στα Κουμπαρινά. Σε ότι αφορά τις οικίες, ο κ. Πούλιος ανέφερε πως τα περισσότερα σπίτια είναι κλειστά, καθώς στα χωριά οι κάτοικοι είναι ελάχιστοι και τις επόμενες ημέρες θα φανεί ποιες είναι οι επιπτώσεις σε σπίτια.
Ο Καρδιτσιώτης πρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας, σημείωσε πως ο σεισμός είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.
«Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο», εκτίμησε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η σεισμικότητα της περιοχής είναι χαμηλή, επομένως «δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία».
«Έχουν σημειωθεί ορισμένοι μικροί μετασεισμοί», πρόσθεσε, «ωστόσο όχι κάτι που μας ανησυχεί», ενώ ανέφερε ότι ενδεχομένως, λόγω του βουνού, αλλά και του γεγονότος ότι στα χωριά της περιοχής υπάρχουν αρκετά εγκαταλελειμμένα σπίτια, «ενδεχομένως να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και ζημιές».









