ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Όταν τις 30 Απριλίου έγινε γνωστή η απόφαση της ΕΠΟ για οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ένα μαύρο πέπλο σκέπασε, την βρισκόμενη ήδη σε ημιθανή κατάταση, Αναγέννηση!

Το ενδεχόμενο να παραμείνει ο ιστορικός και λαοφιλής σύλλογος της πόλης μας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στα… αζήτητα και στο τοπικό πρωτάθλημα όπου τον έστειλαν, φάνταζε ορατό, παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων ότι κάτι θ’ αλλάξει η απόφαση και θα βγουν και οι δευτεραθλητές!!
Πολλά άλλαξαν το διάστημα που ακολούθησε, αλλά όχι η μοίρα της Αναγέννησης που προδιαγράφονταν σκοτεινή!

Έγιναν ανακατατάξεις, ανέβηκαν δευτεραθλητές κάποιων Ενώσεων, συνέβησαν και πολλά άλλα περίεργα, αλλά οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων αποδείχθηκαν αβάσιμες!
Πάνω, λοιπόν, σ’ αυτό το κλίμα αβεβαιότητας προέκυψε το ενδιαφέρον του Δημήτρη Παπαδημητρίου για την ανάληψη των ηνίων του συλλόγου!

Η προοπτική ήταν ξεκάθαρη. Αμεση άνοδος καθώς ο Απόλλων Μακρυχωρίου δεν θα κατέβαινε και προοπτική πρωταθλητισμού για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής!
Όπως θα έπραττε ο κάθε λογικός και καλοπροαίρετος φίλαθλος της ομάδας, αυτή την προοπτική την αναδείξαμε μέσα απο τις στήλες της εφημερίδας και πήραμε ξεκάθαρη θέση υπερ της παρότι οι στρεβλώσεις και οι απαράδεκτες επιθέσεις δεν έλλειψαν!

Μετά βασσάνων και κόπων κι αφού μεσολάβησε ένα σήριαλ που διήρκησε ένα μήνα και πλέον και καταγράφηκαν κατά τη διάρκειά του απίθανα επεισόδια, η Αναγέννηση άλλαξε σελίδα.
Υπήρξε συμφωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον προηγούμενο πρόεδρο Θέμη Καραμπέκο και το… “νερό μπήκε στ’ αυλάκι”!
Την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά τη συμφωνία (της οποίας απομένει ακόμη το τυπικό μέρος για να ολοκληρωθεί) σε επίπεδο μεταγραφών έγιναν την ομάδα όσα δεν έγιναν σε 2 χρόνια!

Ο ένας μετά τον άλλον ποδοσφαιριστές που ανέβαζαν την ποιοτική αγωνιστική στάθμη ενσωματώνονταν το ρόστερ, για να φθάσουμε στην σημερινή εικόνα όπου η Αναγέννηση με κάποιες ακόμη τελευταίες προσθήκες θα καταστεί ένα συγκρότημα έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στη νέα σεζόν…

ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΝΟΔΟΥ
Τα θεμέλια ανόδου μπαίνουν υπό την τεχνική καθοδήγηση του Μιχάλη Ζιώγα εδώ και ένα μήνα στο “Γιώργος Μπαζής” το Σταυρό και η εικόνα που παρουσίασαν οι “κιτρινόμαυροι” στα πρώτα φιλικά τεστ είναι το δίχως άλλο ενθαρρυντική.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι έχουμε ήδη περάσει σε άλλο επίπεδο μετά από ένα μακρύ διάστημα στην απαξίωση…
Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δεν γινόταν αυτή η διοικητική αλλαγή η ομάδα θα βρίσκονταν σε ακόμη χειρότερο σημείο απ’ ό,τι το περσινό καλοκαίρι…
Το μόνο σίγουρο είναι ότι επιστρέφει μετά απο καιρό η προσδοκία στους φιλάθλους που είχαν κουραστεί να πληροφορούνται ήττες και μιζέρια για την αγαπημένη τους ομάδα…
Είχαν να γευτούν τη χαρά της νίκης έναντι αντιπάλου που αγωνίζεται σε εθνικές κατηγορίες σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι, από τις 18 Μαϊου του 2018 (Εργοτέλης 2-1)!!!

Τη γεύτηκαν ξανά την περασμένη Τετάρτη για πρώτη φορά στο φιλικό με τη Φήκη Τρικάλων κι αυτό έχει συμβολική αξία για τη συνέχεια.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως αυτό το αποτέλεσμα που σημειώθηκε σ’ ενα τεστ προετοιμασίας, σηματοδοτεί τη νέα περίοδο της Αναγέννησης που θα έχει περισσότερες χαρές…