Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την ετήσια εμποροπανήγυρη της Καρδίτσας
που θα πραγματοποιηθεί κανονικά από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2026. Παρά τις αρχικές ανατροπές και το ορατό ενδεχόμενο ματαίωσης τελικά βρέθηκε λύση και το παζάρι θα διεξαχθεί κανονικά.
Ηδη οι ξύλινες κατασκευές όπου οι πωλητές εκθέτουν τα προιόντα τους έχουν ολοκληρωθεί εν΄ώ οι υπηρεσίες οτυ δήμου εμριμνούν για την καθαριότητα και ις υπόλοιπες υποδομές.

Στο φετινό παζάρι θα συμμετέχουν 124 εκθέτες και έμποροι που θα καλύψουν συνολικά 307 θέσεις. Ο Δήμος Καρδίτσας, τηρώντας τη δέσμευσή του για στήριξη της τοπικής οικονομίας, έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στους Καρδιτσιώτες επαγγελματίες, ενώ το εναπομείναν αποτύπωμα των θέσεων καλύφθηκε από εμπόρους από διάφορες περιοχές μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας open market αλλά και της έκτακτης συμπληρωματικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων που έληξε την Τετάρτη. Συγκεκριμένα 77 έμποροι δήλωσαν συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας και 47 δια ζώσης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του “ΝΑ” οι 70 θέσεις θα καλυφθούν από Καρδιτσιώτες εμπόρους.
Κανονικά θα βρίσκονται στο παζάρι τα γνωστά ψητοπωλεία και καντίνες και οι παραδοσιακοί χαλβάδες που αποτελούν το σήμα κατατεθέν και το γλυκό…ενθύμιο κάθε επισκέπτη που αποχωρεί από τον χώρο.
Επιπλέον 6 θέσεις θα δοθούν στην είσοδο του παζαριού για ψητά καλαμπόκια, κάστανα κλπ.
Σημειώνεται ότι και φέτος για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του παζαριού, το Επιμελητήριο Καρδιτσας θα παραχωρήσει την έκταση έξω από τις καπναποθήκες για στάθμευση.
Τζένη Σουλτανιά











