Η ανυπολόγιστη καταστροφή από την πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου, μπορεί να δημιούργησε απίστευτα προβλήματα στον ήδη καταπονημένο κόσμο της περιοχής, αλλά ανέδειξε κι ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που αποτελεί προφανώς πυξίδα και δίνει μια αχτίδα φωτός μέσα σ’ αυτή τη σκοτεινιά!

Απλοί άνθρωποι και συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα θέλοντας να εκφράσουν την  στήριξη τους ενώ ένα καταπληκτικό γεγονός είχαμε τις τελευταίες ημέρες όπου το Κίνημα Ιδεολόγων Τσιγγάνων στη Γαλλία ευαισθητοποιήθηκε και μέσω του Δικτύου Αλληλεγγύης Καρδίτσας απέστειλε χρηματική βοήθεια.

Δεν έχει σημασία το ποσό, όσο η κίνηση των ανθρώπων αυτών που ήλθε από πολύ μακριά και μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Δημοσιεύουμε την επιστολή του Συλλόγου Τσιγγάνων Γαλλίας:

«Εμείς οι τσιγγάνοι της Γαλλίας, λαός χωρίς πατρίδα και σύνορα, θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της πόλης της Καρδίτσας και τών χωριών της, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Η περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά η πόλη της Καρδίτσας έχει υποστεί μια αδιανόητη φυσική καταστροφή!
Αντιμέτωποι με ένα ανύπαρκτο κράτος ανίκανο να καλύψει τις πρώτες ανάγκες τους, οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ότι μπορούν. Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αποτελεσματική βοήθεια.
Όμως οι Έλληνες ξέρουν να μάχονται, η απόδειξη είναι ότι δεν δίστασαν να βγουν στους δρόμους, η αλληλεγγύη οργανώνεται με αρκετές συλλογικότητες που προσπαθούν να προσφέρουν λίγη ανακούφιση.
Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους!
“Και αν η μισή μας καρδιά εδώ στη Γαλλία βρίσκεται η άλλη μισή στην Καρδίτσα βρίσκεται»

Gognac, 5 Οκτωβρίου 2020
 Hognon Anastasia, Πρόεδρος Συλλόγου