«Τριγλωσσία» καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι αγρότες για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από το 2016 στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου.
Για το εν λόγω θέμα, καθώς και για εκείνα της φορολογίας και του αφορολόγητου, στο πλαίσιο των αποφάσεων που λήφθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής κινητοποίηση στη ΔΟΥ Καρδίτσας.

Δεκάδες αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την εφορία και το δρόμο, ενώ στη κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων και φορεών που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Παράλληλα, το απόγευμα δεκάδες αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας με τα αγροτικά τους μηχανήματα, διαδήλωσαν στο κέντρο της Λάρισας (σχετικό ρεπορτάζ).

Οι φορείς στη Νίκαια

Θα ακολουθήσει στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου στο χώρο του μπλόκου η πανθεσσαλική συγκέντρωση Θεσσαλικών φορέων, που θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών και στη μορφή αγώνα που έχει επιλέξει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα