Το τρίτο “καταστροφικό” δεκάλεπτο του χθεσινού μεγάλου αγώνα ήταν κυρίως η αιτία που η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Γερμανίας ΜΕ 107-96 και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να προκριθεί στους “4” του Ευρωμπάσκετ και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Η Γερμανική ομάδα ξεκινώντας με… αδιανόητα ποσοστά στα τρίποντα (8 στα 9 στα πρώτα λεπτά!!!) πήρε ένα προβάδισμα 14 πόντων, αλλά η Ελλάδα γύρισε το παιχνίδι και κατόρθωσε μάλιστα να πορηγηθεί με ένα απίστευτο τρίποντο του Σλούκα από το κέντρο στο ημίχρονο με 57-61!

Εκεί όμως που περιμέναμε όλοι να συνεχιστεί αυτή η αντεπίθεση και να πάρει η ομάδα μας μια διαφορά ήλθε το… μπλακ αουτ!
Εχοντας πετύχει μόλις έναν πόντο οι διεθνείς μας βρέθηκαν πίσω με δεκαπέντε πόντους διαφορά και πλέον όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Η Γερμανική ομάδα τα έκανε όλα τέλεια, αλλά εκμεταλλεύτηκε ταυτόχρονα και τις αδυναμίες της δικής μας καθώς στο παιχνίδι σε κάποια στιγμή, ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Λαρετζάκης!
Οι υπόλοιποι έσπασαν τα… στεφάνια και δεν μπορούσαν ούτε να βάλουν βολές.
Στο τέλος μάλιστα αποβλήθηκε και ο Γιάννης με δύο αντιαθλητικά και πήγαν για τα καλά όλα ανάποδα…

Μια κακή βραδιά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και μια εξαιρετική για τους Γερμανούς που φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια για την πρόκριση και το παιχνίδι τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι το μοναδικό ματς των νοκ αουτ που η μια ομάδα επικρατεί τόσο εύκολα έναντι της άλλης, γεγονός που δείχνει και την κακή ψυχολογία (από ένα σημείο και μετά) των Ελλήνων παικτών.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΣΡΕΙΝΤΕΡ
Την πανάξια νίκη της Γερμανίας πήγε να τη χαλάσει η απίστευτα προκλητική έως γελοία συμπεριφορά του Σρέιντερ που προκαλούσε με γελάκια στο τέλος τους Ελληνες αφού είχε κριθεί το ματς.
Αντιαθλητική εκατό τοις εκατό η συμπεριφορά του διότι στον αντίπαλο που χάνει δίνεις το χέρι και δεν τον ειρωνεύεσαι, καθώς κάποια στιγμή θα βρεθείς στη θέση του.

Θ.Κ.