Πορεία γεμάτη συγκινήσεις... (video)

Το παρθενικό “ταξίδι” του ΑΣΚ και του Καρδιτσιώτικου μπάσκετ στην κορυφαία κατηγορία που έκλεισε με έναν… μυθιστορηματικό τρόπο, έδωσε πολλές συγκινήσεις!

Από το πρώτο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό και εκείνο το απίθανο καλάθι του Τζέιμς Μπέιτμον σε… “νεκρό χρόνο” που έγινε viral και σήμα στις αθλητικές εκπομπές των κεντρικών καναλιών, μέχρι το συναρπαστικό “τελικό” της παραμονής με τον Ιωνικό που έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς και απέραντη χαρά στην Καρδίτσα.

Ο ΑΣΚ χτυπήθηκε σ’ αυτή την πρώτη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ και από μια τρομερή κακοδαιμονία με τραυματισμούς, μ’ αποτέλεσμα να χρειαστεί καιρό για να βρει την ομοιογένεια και το βηματισμό του.

Μετά τη νίκη επί του Κολοσσού της Ρόδου ακολούθησε ένα διάστημα με συνεχόμενες ήττες που τον έφεραν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κατέστησαν την υπόθεση παραμονή εξαιρετικά δύσκολη.

Ιδιαίτερα όταν χάθηκαν οι αγώνες με Λαύριο και Ιωνικό στις λεπτομέρειες στον πρώτο γύρο.
Έγιναν όμως οι διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλονταν, ήλθαν καινούργιοι παίκτες, ανέλαβε ο Νίκος Παπανικολόπουλος στα ηνία και η ομάδα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έκανε πραγματικές υπερβάσεις!
Οι νίκες επί του Περιστερίου και του Αρη σε δραματικά παιχνίδια ήταν ιστορικές, αλλά κι αυτές που έδωσαν το δικαίωμα στην ελπίδα.

Προηγήθηκε αυτή επί του Απόλλωνα Πάτρας στη συνέχεια ήλθε η οδυνηρή ήττα στον εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο για να φθάσουμε στο παιχνίδι – έπος της τελευταίας αγωνιστικής που συνεπήρε όχι μόνο την Καρδίτσα αλλά όλους τους μπασκετόφιλους της επικράτειας!

Σ’ αυτόν τον αγώνα βγαλμένο από τις σκηνοθετικές εμπνεύσεις του Χίτσκοκ, υλοποιήθηκε ο μεγάλος στόχος της παραμονής! Μια γεμάτη συγκινήσεις χρονιά τελείωσε ιδανικά…

Θ.Κ.

Στο «Γιάννης Μπουρούσης» φέτος έλαβαν χώρα και οι δύο πιο συναρπαστικές καταστάσεις συνολικά του πρωταθλήματος της basket league! Η απίθανη νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου με το καλάθι του Τζέιμς Μπέιτμον σε “νεκρό” χρόνο από το κέντρο του γηπέδου και φυσικά το συγκλονιστικό παιχνίδι και η ανατροπή με τον Ιωνικό.

Ας τα θυμηθούμε

ΑΣΚ – Κολοσσός

ΑΣΚ – ΙΩΝΙΚΟΣ